Nedeľa 16. 06. 2024 03:13:08 | Meniny má Blanka, Bianka

Bardejovský primátor hostil československé futbalové legendy - Majstrov Európy 1976 z Belehradu

BARDEJOV/ Hosťami primátora mesta Bardejov Borisa Hanuščaka boli československé futbalové legendy Antonín Panenka a Karol Dobiaš. Neformálne stretnutie na mestskom úrade sa nieslo v duchu vzácnych spomienok na svetové aj európske futbalové míľniky plné slávy československého futbalu. V Bardejove rozdávali úsmevy a ochotne sa fotili so svojimi fanúšikmi.

Lenka Ménová|3. máj 2024|09:00:06

Zdroj: Facebook/Mesto Bardejov – oficiálna stránka

Súvisiaci článok
Máj v Bardejove bude bohatý na kultúrne podujatia. Tešiť sa môžete na tradičný majáles, jazdecké preteky i pivný festival
Čítajte viac >

Na Belehrad 1976 a pamätný Panenkov „dloubák“ sa nedá len tak zabudnúť

„Som veľmi rád, že dve jasné, jagavé hviezdy československého futbalového neba navštívili naše krásne mesto Bardejov – pán Dobiaš a pán Panenka. Jeden i druhý zanechali hlbokú stopu v dejinách futbalu bývalého Československa. Veľmi milí páni, stále obdivuhodne životaschopní a ja som veľmi rád, že takto chodia po Slovensku a formujú mládež k tomu, aby sa venovala športu a zvlášť futbalu,“ povedal na margo návštevy primátor Bardejova.

Fubalové legendy v minulosti pripravili nezabudnuteľné okamihy, ktoré navždy ostanú zapísané v srdciach všetkých verných fanúšikov futbalu. Stretnutie v Bardejove sa nieslo v príjemnej priateľskej atmosfére. Nechýbali spoločné fotografie a zápis dvoch futbalových legiend do Pamätnej knihy mesta Bardejov.

„Nech im ten entuziazmus, zdravie, ochota cestovať, rozprávať, besedovať ešte zostane ďalšie desiatky rokov,“ to im na záver príjemného stretnutia zaželal primátor B. Hanuščak. Panenka a Dobiaš sú dlhé roky nerozlučná dvojica, ktorá si perfekne rozumela na ihrisku, ale i mimo neho.

Pripomeňme si, že Antonín Panenka je bývalý československý futbalista, ktorý sa preslávil okrem iného aj tým, že vo finále Majstrovstiev Európy 1976 premenil rozhodujúci 11-metrový kop vo finále proti Nemeckej spolkovej republike. Svoje najlepšie časy prežil v Bohemians Praha a v Rapide Viedeň.

Karol Dobiaš je bývalý československý futbalista – obranca a tréner. Za klub Spartak Trnava odohral 278 ligových stretnutí. So Spartakom získal päť československých titulov a neskôr prestúpil do klubu Bohemians Praha. Po ukončení svojej hráčskej kariéry sa stal trénerom. Venoval sa viacerým českým klubom a so Spartakom Praha vyhral aj českú ligu.

Zdroj: Facebook/Mesto Bardejov – oficiálna stránka
Zdroj: Facebook/Mesto Bardejov – oficiálna stránka
Zdroj: Facebook/Mesto Bardejov – oficiálna stránka

Súvisiaci článok
V Kežmarku organizujú Wings for Life World Run. Pridajú sa tak k celosvetovému behu za dobrú vec
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť