Streda 26. 06. 2024 04:51:48 | Meniny má Adriána

OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Túžite po prechádzke ako z rozprávky? Navštívte ľúbezné Rozárium u Bohušov

NIŽNÁ MYŠĽA/ Naše dnešné cesty povedú do Košickej kotliny, konkrétne do malebnej dedinky Nižná Myšľa. Pokojne by sme však mohli prehlásiť, že cestujeme do utešeného sna, pretože presne tak sa budete cítiť. Chystáme sa totiž navštíviť Rozárium u Bohušov!

Alžbeta Mareková|15. jún 2024|18:00:06

Zdroj: www.rozariumubohusov.sk

Súvisiaci článok
SRDCOM Z DEDINY: Likavka, rozprávková dedinka v náručí Liptovských vrchov
Čítajte viac >

Zakladatelia rozária mali k rastlinám blízko po celý život. Výrazné obdobie strávili ako pestovatelia zeleniny. Prišiel však čas, kedy sa pre nich táto činnosť stala už priveľmi náročnou. A vtedy im život prevoňali kvety.

1.jpg Zdroj: www.rozariumubohusov.sk

2.jpg Zdroj: www.rozariumubohusov.sk

Rozárium sa svojho veľkolepého otvorenia dočkalo v júni 2021, práce na ňom však započali už oveľa skôr. Na jar 2018 sa pripravoval pôdorys, nasledovalo náročné vyberanie vhodných odrôd a prípravné práce na samotnom rozáriu. Nebolo to jednoduché, bolo potrebné pripraviť rozsiahly závlahový systém a uvážene naplánovať rozloženie odrôd. Výsadba prebiehala v apríli 2019 a vysadilo sa celkom tisícdvesto kusov ruží.

3.jpg Zdroj: www.rozariumubohusov.sk

4.jpg Zdroj: www.rozariumubohusov.sk

Ruže sú oddávna obdivovanou kvetinou. Písal o nich Shakespeare, mytológia ich považovala za symbol bohýň. Prechádzka rozáriom vám ich predvedie v celej kráse, v množstve farieb a rozličných tvarov a veľkostí. Nájdete tu stoosemdesiat odrôd, od historických cez romantické, čajohybridy, záhonové, popínavé, miniruže a mnohé ďalšie.

5.jpg Zdroj: www.rozariumubohusov.sk

6.jpg Zdroj: www.rozariumubohusov.sk

Mnohí začínajú deň dobrou kávou, pre iných sú rána uponáhľané a stresujúce. Čo keby ste však mali príležitosť zažiť to najvoňavejšie ráno na svete? Aj túto možnosť vám Rozárium u Bohušov ponúka, cez víkendy totiž otvárajú už o 6:00. A to nie je všetko! Obdivovatelia nočných úkazov si môžu miestnu omamnú atmosféru vychutnať aj po zotmení, na čarovných nočných prehliadkach.

Pri predstavovaní rozária sme vychádzali z oficiálnej stránky www.rozariumubohusov.sk


Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Z oddaných bratov sa stali rivali v láske. Aj Považský hrad má svoju originálnu povesť
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť