Utorok 25. 06. 2024 12:00:42 | Meniny má Olívia, Tadeáš

EURO 2024/ Kanonier Hološko verí, že Slováci zo skupiny postúpia. Na titul však favorizuje iný tím

SLOVENSKO/ Bývalý slovenský futbalista Filip Hološko nebude chýbať v hľadisku počas prvého zápasu Slovákov na ME 2024 v nemeckom Frankfurte. Na duel s Belgickom sa veľmi teší a verí, že sa z neho družina trénera Francesca Calzonu odrazí k postupu z E-skupiny.

TASR|12. jún 2024|12:00:06

Filip Hološke. Zdroj: ŠK Slovan Bratislava

Súvisiaci článok
EURO 2024: Slováci už rozdávali podpisy v Mainzi. Aj si zatrénovali
Čítajte viac >

Bývalý útočník si zahral za Slovensko na majstrovstvách sveta v Južnej Afrike v roku 2010. Pred žrebom ME 2024 pozorne sledoval, aké tímy vyžrebujú jeho nasledovníkom: "Je to určite hrateľné. Najťažší súper je Belgicko, na ten zápas sa chystám aj ja. Po tom, ako si postup vybojovala Ukrajina, tak som si povedal, že to je silný súper a dokonca si myslím, že silnejší ako Rumunsko. Podľa mňa sa rozhodne medzi nami a Ukrajinou," povedal pre TASR.

Okrem prvého zápasu Slovákov na ME sa chytá aj na duel v Hamburgu medzi Českom a Tureckom. "Chcel som ísť aj na iné zápasy, ale nepodarilo sa mi zohnať vstupenky, tak som si zohnal cez manželku aspoň na Česko. Chcel som vidieť Turecko, deväť a pol roka som tam hrával a myslím si, že som tam zanechal dobré meno, tak som chcel vidieť ako na tom sú."

Okrem samotného duelu si chce bývalý reprezentant užiť aj atmosféru a nemeckú pohostinnosť. "Určite sa teším, s Belgickom bude skvelá atmosféra. Vieme zahrať proti papierovo silným mužstvám, je to dôležitý štart. Bod by bol dobrý, tri mimoriadne. Idem s partiou kamarátov, chceme si to vo Frankfurte užiť počas dvoch dní, máme v pláne aj nejaké pivko. Verím, že to dobre dopadne. Na ME sme tretíkrát v rade, káder máme dobrý a verím, že postúpime zo skupiny."

Výpočet favoritov bol pre Hološka ťažký, ale prezradil, komu by doprial trofej: "Favoritov je veľmi veľa, určite Francúzi, ale najviac to želám Anglicku. Majú mladý tím a mohli by konečne uspieť na veľkom turnaji. Osobne si myslím, že pôjdu ďaleko. Určite budem držať palce Slovákom, potom Čechom, lebo mám manželku Češku. A potom Anglicku."

Štyridsaťročný bývalý zakončovateľ, ktorý okrem Turecka, Slovenska a Česka pôsobil aj v Austrálii, sa teší aj na individuálne výkony mnohých hviezd. Jednu mal nedávno možnosť sledovať v ligovom zápase. "Od manželky som na 40-ku dostal lístky na zápas Realu Madrid s Alavésom. Judea Bellinghama som teda videl na vlastné oči a je to jedna zo superstar anglického tímu. Ale jedna z najväčších hviezd, ktorá ktorá bude určite ašpirovať na kráľa strelcov, bude Kylian Mbappe z Francúzska," zakončil pre TASR Hološko.


Súvisiaci článok
EURO 2024: Calzona verí, že z výkonov našich futbalistov budú ľudia na Slovensku šťastní
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť