Utorok 25. 06. 2024 09:47:53 | Meniny má Olívia, Tadeáš

Vyberte sa v nedeľu na ovčiarske slávnosti do Východnej!

VÝCHODNÁ/ Ukážky výroby syra, bryndze, strihania oviec i spracovania vlny uvidia v nedeľu návštevníci celoslovenských ovčiarskych slávností Ovenálie 2024 v amfiteátri vo Východnej.

TASR|9. jún 2024|09:35:37

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Zväz chovateľov oviec a kôz na Slovensku

Súvisiaci článok
Košický veterán Chevy absolvoval preteky 500 km slovenských FIVA World Rally Slovakia 2024
Čítajte viac >

TASR o tom informoval Slavomír Reľovský zo Zväzu chovateľov oviec a kôz na Slovensku.

Súčasťou podujatia je divácky atraktívny 15. ročník Majstrovstiev Slovenska v ťahaní syrovej nite. "Aktuálny rekord drží Janka Mäsiarová, ktorej sa v roku 2018 podarilo z jedného kilogramu syreniny vytiahnuť niť s dĺžkou 196,5 metra. Do súťaže je prihlásená aj tento rok a určite je najvážnejšou adeptkou na víťazstvo," uviedol Reľovský.

Podujatie otvoria o 10.00 h, ale už polhodinu predtým sa o atmosféru v amfiteátri začnú starať folklórne súbory. "Nebude chýbať súťaž v kvalite ovčieho a kozieho syra o Majstra syrára. Bude sa takisto súťažiť o najkrajšiu syrovú tortu a vo varení guláša z ovčieho mäsa," avizoval Reľovský.

Pre priaznivcov jahňacieho, ovčieho a baranieho mäsa je pripravená ovčiarska tombola, kde je hlavnou cenou jahňacina na celý rok. Podujatie organizuje Zväz chovateľov oviec a kôz na Slovensku, koná sa pod záštitou ministerstva pôdohospodárstva a štátnej veterinárnej a potravinovej správy. Spoluorganizátorom je obec Východná.


Súvisiaci článok
Letná turistická sezóna vo Vysokých Tatrách dostala zelenú. Pre deti je aj toto leto pripravené Tatranské rozprávkové putovanie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť