Streda 26. 06. 2024 02:20:07 | Meniny má Adriána

Češka nelegálne zastrelila medvedicu, rozrezala ju a chcela previezť cez hranice

DOLNÝ KUBÍN/ Stalo sa to ešte minulý roku. Češka bez povolenia zastrelila medvedicu a rozrezanú ju chcela previezť do domovského štátu. Môže skončiť v base. POZOR! UPOZORŇUJEME, ŽE OBSAH NIE JE VHODNÝ PRE MALOLETÉ OSOBY A CITLIVÉ POVAHY!

Michal Filek|14. jún 2024|14:50:27

Ilustračné foto. Zdroj: pixabay

Súvisiaci článok
Komárňanskí policajti zabránili samovrahovi skočiť do Dunaja
Čítajte viac >

„Obvinená je podozrivá, že v apríli minulého roka, v okrese Dolný Kubín, protiprávne ulovila vlastnou dlhou guľovou zbraňou s tlmičom hluku samicu medveďa hnedého. Následne medvedicu rozrezala a jej časti vložila do plastových nádob a vriec. Po tomto čine sa na vozidle presúvala smerom do Česka, avšak bola zastavená políciou,“ informujú policajti na sociálnej sieti.

Vyšetrovateľ enviropolície Národnej centrály osobitných druhov kriminality Prezídia Policajného zboru vzniesol obvinenie 33-ročnej občianke Českej republiky za prečin pytliactvo v súbehu s prečinom porušovanie ochrany rastlín a živočíchov.

„Týmto konaním žena porušila Zákon o ochrane prírody a krajiny, neoprávnene usmrtila chráneného živočícha a obchodovala s ním vo výške 5 000 eur. Páchateľke v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až do výšky päť rokov,“ uzavrela polícia.


Súvisiaci článok
Zvolenčan si vymyslel krádež mobilu a notebooku, aby dostal peniaze od poisťovne
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť