Piatok 13. 09. 2024 10:40:40 | Meniny má Ctibor

Národné divadlo dočasne povedie Zuzana Ťapáková

SLOVENSKO/ Dočasne poverenou riaditeľkou Slovenského národného divadla (SND) bude Zuzana Ťapáková. V utorok ju do funkcie vymenovala ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS).

TASR|27. august 2024|17:02:11

Zuzana Ťapáková. Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
Situácie v kultúre je podľa Šimečku neudržateľná, nevylučuje ani protesty
Čítajte viac >

Informovala hovorkyňa rezortu kultúry Petra Bačinská.

"Zuzana Ťapáková je skúsenou manažérkou, ktorá má za sebou bohatú kariéru v oblasti médií a marketingu. Počas svojho profesionálneho života sa etablovala ako jedna z kľúčových osobností slovenskej mediálnej scény," upozornila hovorkyňa. Pripomenula, že nová poverená generálna riaditeľka SND pôsobila na vedúcich postoch v súkromných médiách i bývalej RTVS.

"Zuzana Ťapáková sa nielen rozumie divadlu, ale je aj skúsenou manažérkou," dodala k tomu na sociálnej sieti ministerka. "Rozhovory so Zuzanou Ťapákovou ma presvedčili, že spolu vieme naplniť víziu o tom, ako má fungovať SND," dodala Šimkovičová.

Poverená riaditeľka vyhlásila, že post prijala, lebo jej záleží na tom, aby SND mohlo spustiť novú sezónu tak, ako bola naplánovaná a fungovať v normálnom režime. "Verím, že sa mi to s divadelnými profesionálmi a manažmentom podarí a už v septembri sa diváci budú môcť tešiť na zaujímavé predstavenia," uviedla nová štatutárka.

V poradí 105. divadelná sezóna sa v SND rozbehne už 3. septembra. Slávnostné otvorenie sezóny sa bude konať 7. septembra operným galavečerom Ondrej Malachovský Tribute, na ktorom operné hviezdy vzdajú hold legendárnemu slovenskému spevákovi.

Predchádzajúceho generálneho riaditeľa SND Mateja Drličku odvolala ministerka kultúry 6. augusta. Krok zdôvodnila závažnými pochybeniami z jeho strany i celkovou stratou dôvery.

Po Drličkovom odvolaní neskôr na svoje funkcie rezignovali aj ekonomický riaditeľ SND Matej Bošňák a šéf operného súboru SND Martin Leginus.


Súvisiaci článok
Pred sto rokmi mala premiéru prvá opera spievaná po slovensky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť