Streda 18. 09. 2024 05:49:35 | Meniny má Eugénia

Progresívci, liberáli a konzervatívci v opozícii sa nezúčastnia na hlasovaní k odvolávaniu Šimečku

SLOVENSKO/ Poslanci Národnej rady (NR) SR za opozičné PS, SaS a KDH sa nezúčastnia na hlasovaní o návrhu na odvolanie Michala Šimečku (PS) z funkcie podpredsedu parlamentu. Avizoval to predseda poslaneckého klubu PS Martin Dubéci.

TASR|12. september 2024|14:13:13

Zdroj: screenshot videa Facebook / Progresívne Slovensko

Súvisiaci článok
Začala sa mimoriadna schôdza k odvolávaniu Michala Šimečku
Čítajte viac >

"Hlasovanie bude najskôr v utorok. Na základe rokovacieho poriadku to musí byť tajná voľba. Za poslanecké kluby PS, SaS a KDH môžem povedať, že sa na tejto tajnej voľbe nezúčastníme," poznamenal na štvrtkovej tlačovej konferencii.

Poslanecký klub PS nebude v prípade odvolania Šimečku podľa slov Dubéciho na aktuálnej schôdzi navrhovať iného kandidáta na post podpredsedu NR SR. "O ďalšom postupe budeme následne informovať," dodal.

Mimoriadna schôdza k odvolávaniu Šimečku z postu podpredsedu parlamentu sa začala vo štvrtok ráno. Návrh na odvolanie podali poslanci za koaličný Smer-SD a SNS. Odvolať ho chcú pre podozrenia z čerpania štátnych dotácií osobami, ktoré sú Šimečkovi blízke, i podozrenia z manipulácie pri prideľovaní dotácií. Šimečka kritiku odmietol. Návrh na odvolanie označil ako pomstu za dobrú opozičnú prácu.

Zdroj: Facebook / Progresívne Slovensko


Súvisiaci článok
Namiesto riešenia problémov pre ľudí sa venujú osobnej pomste, myslí si Šimečka o svojom odvolávaní
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť