Piatok 13. 09. 2024 10:01:42 | Meniny má Ctibor

Považská Bystrica rozdá prvákom balíčky so školskými potrebami

POVAŽSKÁ BYSTRICA/ Považskobystrická radnica aj v tomto roku pripravila balíčky so základnými školskými pomôckami pre všetkých prvákov nastupujúcich do základných škôl. V tomto roku ich rozdá viac ako 400.

TASR|27. august 2024|09:08:55

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
V Považskej Bystrici pribudne nový priestor pre škôlkarov
Čítajte viac >

Informovala o tom hovorkyňa mesta Iveta Pagáč Kováčiková.

Balíčky podľa nej dostanú nielen prváci v základných školách v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta, ale aj prváci súkromnej základnej školy (ZŠ) DSA na Rozkvete, ZŠ sv. Augustína a Spojenej školy na sídlisku SNP.

"Balíčky budú obsahovať peračník, pastelky, voskové pastelky, detské nožnice, temperové farby, maliarsku paletu, lepiacu tyčinku, náčrtník a skicár, farebný papier, ceruzku s gumou, strúhadlo, štetce, vodové farby, školské hodiny, rozvrh hodín a detské tričko s logom mesta," doplnila hovorkyňa.

Spomedzi škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta nastúpi najviac detí do prvého ročníka do ZŠ Školskej (68), ZŠ Slovenských partizánov (67) a ZŠ Nemocničnej (52).

Ak dieťa nedosiahlo školskú spôsobilosť, zákonný zástupca mohol požiadať riaditeľa škôlky o pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania v materskej škole. Pre tento rok tak urobili rodičia 64 detí.


Súvisiaci článok
Skvelé správy z nemocnice v Považskej Bystrici! Pacientom bude slúžiť nová magnetická rezonancia
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť