Piatok 13. 09. 2024 10:52:02 | Meniny má Ctibor

Gašpar chce Slovákom čoskoro predstaviť koncepciu rozvoja spravodajskej služby

SLOVENSKO/ Novovymenovaný riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Pavol Gašpar chce v krátkej dobe predstaviť verejnosti koncepciu rozvoja SIS. V nej by mali byť definované krátkodobé ciele, ktoré chce ako riaditeľ dosiahnuť, ale aj tie dlhodobé, ktoré by nemali byť závislé od konkrétneho riaditeľa.

TASR|27. august 2024|11:00:06

Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
Vymenovaním Gašpara dokázal Pellegrini, že slúži Ficovi, domnieva sa SaS
Čítajte viac >

Gašpar to vyhlásil po pondelkovom vymenovaní do funkcie prezidentom Petrom Pellegrinim.

Gašpar, ktorý doteraz pôsobil ako námestník riaditeľa SIS, poznamenal, že v jeho kompetenciách sa veľa nezmení. Jeho vymenovanie je podľa neho dobrý signál pre zahraničie, že SIS má riadne vedenie.

Nezávislosť SIS podľa neho dokáže garantovať. Fakt, že jeho otec je aktuálne trestne stíhaný, Gašpar nevníma ako konflikt záujmov. "Pokiaľ viem, na Slovensku ešte stále platí prezumpcia neviny. Ja tie trestné konania ani nedozorujem, ani nie som sudca v týchto konaniach," vyhlásil Gašpar s tým, že mu neprináleží vyjadrovať sa k nim.

Pavol Gašpar doteraz v SIS pôsobil ako námestník riaditeľa. Po zmene štatútu služby získal kompetencie riaditeľa. V minulosti pôsobil aj ako štátny tajomník rezortu spravodlivosti.


Súvisiaci článok
Susko: SaS klame, že sa na Slovensku začalo masívne kradnúť!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť