Nedeľa 08. 09. 2024 02:56:18 | Meniny má Miriama

Na Považí si v sobotu prídu na svoje milovníci piva

POVAŽSKÁ BYSTRICA/ Už v sobotu sa milovníci zlatého moku môžu tešiť na prvý ročník Pivného festivalu, ktorý sa uskutoční v Považskej Bystrici. Návštevníci môžu vyskúšať viac ako 30 druhov pív, nebudú chýbať stánky s občerstvením ani koncerty regionálnych rockových skupín. Návštevníkov okrem nich zabaví aj kapela Smola a Hrušky.

Natália Štepanovičová|19. júl 2024|13:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: pexels.com

Súvisiaci článok
Nenechajte si ujsť: Žilinský festival piva prichádza s bohatým programom!
Čítajte viac >

Hovorkyňa Považskej Bystrice Iveta Pagáč Kováčiková priblížila, že v rámci food festivalu, ktorý každoročne organizujú, vyplynula otázka festival posunúť ďalej.

"Minulý rok sme v rámci Kultúrneho leta zorganizovali festival folklóru a vína a prirodzene sme sa pohrávali aj s myšlienkou festivalu piva. V meste sme počas letných prázdnin usporadúvali rockové večery, ktoré boli medzi obyvateľmi obľúbené, a preto sme sa rozhodli práve tento žáner spojiť s Pivným festom", povedala hovorkyňa.

Pagáč Kováčiková okomentovala, že hoci je Pivný festival v tomto roku novinkou, pozvanie naň prijal aj známy Jarošovský pivovar z Čiech. Radnica zároveň verí, že ak budú mať od návštevníkov pozitívnu spätnú väzbu, stane sa z neho tradícia a z roka na rok ho bude môcť rozširovať.

program.jpg

Zdroj: Facebook/ Mesto Považská Bystrica

Okrem stánkov s občerstvením, budú pre návštevníkov pripravené súťaže súvisiace s obľúbeným chmeľovým nápojom, ako aj sprievodný program pre deti.

Považskobystrická hovorkyňa priznala, že najväčšou výzvou pri podujatí takéhoto charakteru, je vždy pripraviť program tak, aby bol pre ľudí zaujímavý a aby dokázali pritiahnúť aj predajcov s atraktívnym sortimentom.

"V lete je množstvo rozsiahlejších akcií vo väčších mestách. Myslíme si však, že v rámci toho, že sme okresné mesto, tak sa nám to veľmi dobre darí," skonštatovala na záver.


Súvisiaci článok
Milujete kvalitné a chutné pivo? Príďte na Žilinský Festival Piva!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť