Piatok 13. 09. 2024 15:41:11 | Meniny má Ctibor

V septembri cestu popod Strečno možno uzatvoria len počas jediného víkendu

STREČNO/ Septembrové dopravné obmedzenia v súvislosti so sanáciou svahu nad cestou I/18 medzi Strečnom a Dubnou Skalou budú pravdepodobne miernejšie.

TASR|27. august 2024|12:44:59

Ilustračné foto. Zdroj: Polícia SR

Súvisiaci článok
Bola by to senzácia: Tunel Višňové bude v prevádzke možno už o rok!
Čítajte viac >

Ako po utorkovom rokovaní krízového štábu na pôde Okresného úradu (OÚ) v Žiline pre TASR uviedla prednostka OÚ Emília Pavlusíková, zo štyroch plánovaných víkendových úplných uzáver cesty je zatiaľ potvrdená iba jedna, a to 7. a 8. septembra.

Realizátor sanačných prác mal v pôvodnom harmonograme schválených spolu sedem úplných uzáver cesty, pričom tri z nich v priebehu augusta aj naplno využil. "V tomto momente vieme potvrdiť, že úplná uzávera bude od 7. do 8. septembra. Uzávera počas nasledujúceho víkendu je otázna a budeme mať k nej rokovanie krízového štábu 11. septembra," skonštatovala Pavlusíková.

Úvahy nad zrušením zvyšných troch úplných uzáver podľa nej umožňuje plynulosť sanačných prác a dodržiavanie stanoveného harmonogramu. "Pokiaľ nám počasie praje a práce prebehajú podľa harmonogramu, tak všetko nasvedčuje tomu, že v polovici septembra už nebude nutná úplná uzávera, ale len obmedzenie premávky v jednom jazdnom pruhu," uviedla prednostka žilinského OÚ.

Doplnila, že aj keď je aktuálne prejazd Strečnianskou úžinou až do 6. septembra obojsmerný bez dopravných obmedzení, sanačné práce pokračujú. "Pracuje sa tu aj naďalej, ale sú to záchranné práce, ktorých povaha neohrozuje dopravu," poznamenala Pavlusíková.

Sanácia nestabilného svahu na kilometrovom úseku cesty I/18 vedúcej Strečnianskou úžinou bude stáť približne 3,5 milióna eur. Dodávateľ sa zaviazal vykonať dohodnutý rozsah diela do konca novembra.


Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Strečniansky hrad, povesťami opradený strážca Váhu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť