Piatok 13. 09. 2024 16:00:47 | Meniny má Ctibor

Na Oravský hrad si v polovici augusta našiel cestu rekordný počet návštevníkov

ORAVSKÝ PODZÁMOK/ Na Oravskom hrade zaznamenali v týždni od 12. do 18. augusta rekordný počet návštevníkov. Prišlo ich takmer 13.500 a boli najmä zo Slovenska a Poľska.

TASR|27. august 2024|12:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Oravský hrad/Orava Castle

Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Oravský hrad, miesto, kde sa tajomná história prelína s rozprávkovým svetom fantázie
Čítajte viac >

Informovala o tom riaditeľka Oravského múzea Pavla Országha Hviezdoslava Mária Jagnešáková.

"Prvýkrát sme zaznamenali rekordný počet návštevníkov 15. augusta, keď Oravský hrad navštívilo 2528 turistov. V týždni od 12. augusta do 18. augusta bolo viac takých dní a za týždeň navštívilo Oravský hrad 13.478 turistov nielen zo Slovenska, ale najmä z Poľska," konkretizovala riaditeľka s tým, že aj v roku 2023 Poliaci tvorili z celkového počtu návštevníkov 23 percent.

Jagnešáková dodala, že pravidelne a dlhodobo sledujú návštevnosť v expozíciách múzea. "Zo štatistík vieme, že posledné dva júlové a prvé dva augustové týždne hlavnej letnej turistickej sezóny sú pre múzeum, čo sa týka návštevnosti, najnáročnejšie. V tomto období musíme posilniť obsluhujúci personál a dôsledne sa pripraviť na zvýšený nápor turistov," priblížila. Veľký dôraz podľa riaditeľky kladú aj na ochranu vystavených exponátov v expozíciách.

Oravský hrad je jednou z najnavštevovanejších turistických atrakcií severného Slovenska. V minulom roku si ho prezrelo 185.866 turistov, dominovali najmä Slováci, Poliaci, Česi a Maďari.


Súvisiaci článok
Bránu a východnú baštu na Oravskom hrade opravili za pol milióna eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť