Sobota 07. 09. 2024 19:11:08 | Meniny má Marianna

Našim tímom sa v Európe nedarilo. Bod uhrala len Trnava v Sarajeve

RUŽOMBEROK/ SARAJEVO/ BAKU/ Futbalisti Ružomberka, napriek sebavedomému a kvalitnému výkonu, podľahli obrovskému favoritovi z Turecka dva nula. Trnava dokázala uhrať v Sarajeve remízu, hoci ani raz nevystrelila na bránu. Futbalisti DAC-u utrpeli v Baku debakel.

TASR|26. júl 2024|07:07:05

Zdroj: mfkruzomberok.sk

Futbalisti FC Spartak Trnava remizovali v úvodnom zápase 2. predkola Európskej konferenčnej ligy na pôde FK Sarajevo 0:0. Zverenci Michala Gašparíka boli v útoku neškodní, bránu súpera z Bosny a Hercegoviny neohrozili ani raz.

FK Sarajevo - FC Spartak Trnava 0:0

Rozhodovali: Van Driessche - Vanyzere, Seeldraeyers (všetci Belg.), ŽK: Bubanja, Soldo - Procházka.

Sarajevo: Rockov - Čelik, Soldo, Jovič, Durakovič - Beganovič, Bubanja (61. Mehmedovič), Djordjevič (87. Julardžija) - Čatakovič (61. Oliveira), Guliašvili (87. Andjušič), Kyeremeh (90.+3 Hamžič).

Spartak: Frelih - Holík, Štetina (53. Pich), Kóša, Twardzik - Procházka, Corryn (57. Paur), Zeljkovič, Mikovič - Azango (90. Ahl), Ďuriš.

Odveta v Trnave je na programe v stredu 31. júla o 20.30 h. Postupujúci sa v 3. predkole stretne so zdolaným z dvojzápasu 2. predkola EL medzi Wislou Krakov a SK Rapid Viedeň (prvý zápas 1:2).

Futbalisti úradujúceho slovenského vicemajstra FC DAC 1904 Dunajská Streda prehrali v úvodnom zápase 2. predkola Európskej konferenčnej ligy na ihrisku FK Zira Baku hladko 0:4. Dvoma gólmi sa pod triumf azerbajdžanského tímu podpísal Davit Volkov, ktorý krátko po prestávke nadviazal na prvopolčasové presné zásahy Raphaela Utziga a Martinsa Juniora.

FK Zira Baku - FC DAC 1904 Dunajská Streda 4:0 (2:0)

Góly: 51. a 53. Volkov, 29. Utzig, 31. Martins Junior. Rozhodovali: Torres - Morim, Balsa (všetci Lux.), ŽK: Redzic (DAC).

Zira: Tiago Silva - Alijev, Mutsinzi, Ruan, Martins Junior (59. Akmedzade) - Zebli (59. Hadžijev), Nurijev (79. Kulijev), Ibrahimli - Djibrila (86. Bajramov), Volkov, Utzig (79. Isajev).

DAC: Popovič - Csinger (15. Kaša), Kačaraba, Brunetti, Mendez (54. Yapi) - Ramadan (54. Bernát), Dimun (54. Bajo), Vitális - Andzouana, Trusa (66. Almási), Redzic.

Odveta v Dunajskej Strede je na programe vo štvrtok 1. augusta o 20.30 h. Postupujúci sa v 3. predkole stretne s víťazom dvojzápasu medzi NK Osijek a FCI Levadia Tallinn.

Futbalisti MFK Ružomberok prehrali s tureckým Trabzonsporom 0:2 v úvodnom zápase 2. predkola Európskej ligy. V oboch polčasoch si vypracovali viacero šancí na skórovanie, ale nestačilo im k tomu ani osem striel na bránku. Úvodný gól duelu strelil v 39. minúte útočník hostí Trezeguet, skóre upravil v nadstavenom čase Canak. Odveta je na programe vo štvrtok 1. augusta v Turecku.

MFK Ružomberok - Trabzonspor 0:2 (0:1)

Góly: 39. Trezeguet, 90.+1 Canak. Rozhodcovia: Dankert – Koslowski, Rohde (všetci Nem.), ŽK: Gomola - Elmali, 4544 divákov.

Ružomberok: Frühwald - Gabriel, Malý, Mojžíš (56. Boďa) - Gomola (74. Domonkos), Luterán, Lavrinčík (74. Múdry), Tučný - Hladík (82. Kelemen), Chrien, Chobot (46. Gerec).

Trabzonspor: Cakir - Tufan, Mendy, Denswil, Elmali - Lundstram, Gunes (67. Canak) - Visca (87. Nwakaeme, Bardhi (82. Baniya), Trezeguet (80. Orsič) - Dragus (68. Destan).

Ondřej Smetana, tréner MFK Ružomberok: "Chýbalo nám to najdôležitejšie - góly. Mohli sme z tohto zápasu vyťažiť viac. Bezprostredne po stretnutí cítim pocit veľkého sklamania. Zápas sme dohrávali s dvoma stopérmi a defenzívnym záložníkom, okrem nich tam boli v závere iba samí ofenzívni hráči. Bol to už risk a zmena spôsobu hry. Vtedy sme inkasovali druhý gól a to je presne ten rozdiel v porovnaní s veľkými tímami. Im stačí málo a dajú z toho gól. Na zápase bola skvelá atmosféra, za ktorú sa chceme divákom poďakovať. Takúto ich podporu budeme potrebovať aj v nedeľňajšom ligovom zápase (s Banskou Bystricou, pozn.)."

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť