Sobota 07. 09. 2024 13:03:41 | Meniny má Marianna

V Nízkych Tatrách zablúdili dve skupiny Čechov

NÍZKE TATRY/ V priebehu jedinej hodiny, v nedeľu večer, prijala Horská záchranná služba dve volania zo severnej strany Nízkych Tatier. Zablúdili dve skupiny českých turistov. Žena a muž boli vyčerpaní a potrebovali pomoc lekárov.

Michal Filek|22. júl 2024|08:08:55


Súvisiaci článok
Záchranári zasahovali v Kvačianskej doline, zachraňovali dvojročné dieťa
Čítajte viac >

V prvom prípade, v teréne pod Sinou, na bočnom hrebeni Nízkych Tatier, zablúdila trojčlenná skupinka českých turistov. Starší zo skupiny, 74-ročný turista, bol navyše vyčerpaný a pociťoval nevoľnosti.

„Turisti zišli po celodennom výlete z chodníka a dostali sa do úseku, ktorý bol nepriechodný z dôvodu kalamity. Tu začali blúdiť a požiadali o pomoc. Spočiatku zlyhávalo poskytnutie presnej polohy, napokon sa však jednému z turistov podarilo odoslať údaje GPS. Záchranári HZS po príchode zmerali vyčerpanému mužovi vitálne funkcie a transportovali ho na Repiská, kde ho prevzala privolaná posádka rýchlej zdravotnej pomoci,“ informuje HZS.

V druhom prípade kontaktovala horských záchranárov zo Širokej doliny tiež trojčlenná skupinka českých, v tomto prípade však turistiek.

„Jedna z nich pociťovala pri schádzaní smerom na Lúčky vyčerpanie. Záchranárom opäť pomohla aj presná lokalizácia postihnutých pomocou zaslanej GPS. Turistka bola vyšetrená a po zostúpení k Domu HZS na Lúčkach, odišla samostatne v sprievode známych,“ dokončili opis nočných akcií záchranári.


Súvisiaci článok
Cyklista narazil do plota a zomrel. Polícia hľadá svedkov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť