Sobota 07. 09. 2024 13:13:18 | Meniny má Marianna

Po páde stanu Pohodu ukončili, stanové mestečko treba opustiť do dvanástej

TRENČÍN/ Festival Pohoda po piatkovej (12. 7.) intenzívnej búrke, ktorá spôsobila pád veľkého stanu a zranila najmenej 12 ľudí, predčasne ukončili. Stanové mestečko treba opustiť do soboty 12.00 h.

TASR|13. júl 2024|09:03:30

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Pohoda festival

Súvisiaci článok
Lavína v Tatrách: Polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia
Čítajte viac >

Festivalové parkovisko a karavan parking je otvorené do 16.00 h. Informovali o tom organizátori na sociálnej sieti. Rozhodli sa tak po zvážení časových možností kontroly bezpečnosti festivalových stavieb.

"Na základe dostupných informácií by kontrola všetkých stavieb nemohla prebehnúť skôr ako do 24 hodín, čo znemožňuje pokračovať v programe festivalu. Bezpečnosť našich hostí je ale prioritou, a preto veríme, že naše rozhodnutie, ktoré sme spravili s veľkou ľútosťou, všetci pochopia," uviedli.

Stanové mestečko treba opustiť do sobotňajšieho poludnia. Festivalové parkovisko a karavan parking budú otvorené do 16.00 h. "Srdce areálu ostane zatvorené," doplnili organizátori. Predpokladajú, že o následkoch počasia budú schopní hovoriť v priebehu krátkeho času. "O ďalších krokoch vás budeme priebežne informovať," dodali.

Časť Slovenska zasiahli v piatok večer intenzívne búrky. Na festivale Pohoda spôsobili pád veľkého stanu. Záchranári ošetrili 12 ľahko zranených osôb. Transportovali ich do nemocníc v Trenčíne a Považskej Bystrici. Išlo prevažne o úrazy hlavy a horných končatín. Polícia avizovala, že pre pád stanu začne trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.


Súvisiaci článok
Záhorák už má 7 miliónov z výhry na svojom účte. Vraj ešte nevie, ako s nimi naloží, ale chce byť rozvážny
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť