Štvrtok 19. 09. 2024 03:12:29 | Meniny má Konštantín

Ministerstvo vyzvalo školy v Bratislavskom kraji, aby zvážili prerušenie výuky

BRATISLAVA/ Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže odporúča školám v Bratislavskom kraji zvážiť prerušenie vyučovania a prevádzky v pondelok (16. 9.), ak to riaditelia považujú za nevyhnutné na ochranu zdravia a bezpečnosti žiakov. TASR o tom informovali z rezortu školstva.

TASR|15. september 2024|17:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR

Súvisiaci článok
Na Bratislavskom hrade sa zrútila časť múru
Čítajte viac >

"Vzhľadom na odporúčania ministerstiev vnútra a životného prostredia pre aktuálne počasie a vyhlásenie 3. stupňa povodňovej aktivity v Bratislavskom kraji ministerstvo školstva odporúča školám zvážiť prerušenie vyučovania a prevádzky v pondelok, ak to riaditelia považujú za nevyhnutné na ochranu zdravia a bezpečnosti žiakov," uviedli z ministerstva.

Aj Bratislavský samosprávny kraj (BSK) v nedeľu odporučil riaditeľom stredných škôl v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti udeliť študentom na pondelok riaditeľské voľno.

Univerzita Komenského (UK) v Bratislave na sociálnej sieti odporúča študentom, aby necestovali na internáty či na fakultu, ak to nie je nevyhnutné. "Študentom, ktorí už na internátoch sú, odporúčame sledovať aktuálne informácie na profile Internáty UK. Všetkým odporúčame dávať si pozor na padajúce stromy," vyzvala univerzita.

Zároveň informovala, že podujatie Erasmus Welcome Day v Aule UK v pondelok je zrušené. Lekárska fakulta UK predbežne začína semester podľa plánu, študentom však univerzita odporúča sledovať aktuálne správy pre prípadné zmeny. "Zamestnanci dostanú ďalšie pokyny k pracovnému režimu od svojich nadriadených," podotkli z UK.

Zdroj: Facebook / Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR


Súvisiaci článok
Vyliala sa Mláka! Bratislavskú mestskú časť budú evakuovať
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť