Štvrtok 19. 09. 2024 15:46:22 | Meniny má Konštantín

Danko: Dolinková by sa mala prebrať, lebo zdravotníctvo ťahá slovenskú ekonomiku pod vodu

SLOVENSKO/ Slovenskú ekonomiku môže stiahnuť pod vodu rezort zdravotníctva. Vyhlásil to podpredseda Národnej rady SR a líder koaličnej SNS Andrej Danko. Od koaličného partnera, strany Hlas-SD, chce počuť, ako to bude s daným rezortom ďalej. Tvrdí, že v sektore zdravotníctva sa strácajú peniaze.

TASR|18. september 2024|18:39:16

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Zuzana Dolinková

Súvisiaci článok
Ficov darček pre Slovákov: Zvýšenie DPH výrazne navýši ceny, myslí si PS
Čítajte viac >

"Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) sa musí veľmi rýchlo prebrať, pretože za čias Tomáša Druckera bol rozpočet štyri miliardy, dnes už zdravotníctvu nestačí pomaly deväť miliárd eur a povedzte mi, či ste spokojnejší v nemocniciach, či vidíte väčšiu kvalitu zdravotnej starostlivosti, či vidíte výstavbu nemocníc," poznamenal.

Slovenské zdravotníctvo označil Danko za "jamu levovu". "Peniaze sa strácajú, nazmluvňujú sa 'cétečka', ktoré nepotrebuje štát, budujú sa súkromné nemocnice, ktoré nemajú systémové nastavenie na štátne," podotkol. Stotožňuje sa podľa vlastných slov s výhradami obyvateľov SR.

"Štát peniaze do zdravotníctva leje, ale musíme sa pozrieť, kde sa tam strácajú," podotkol. Apeloval na šéfku rezortu zdravotníctva, aby začala "makať".


Súvisiaci článok
Zvýšením DPH zoberie štát každej rodine 570 eur ročne, tvrdí Matovič
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť