Pondelok 16. 09. 2024 20:31:07 | Meniny má Ľudmila

Slovenskí hokejisti zvládli vstup do kvalifikácie, Rakúsko zdolali o gól. Ramsey chváli brankára

BRATISLAVA/ Slovenskí hokejisti uspeli vo svojom prvom zápase na finálovom kvalifikačnom turnaji o ZOH 2026. Súpera z Rakúska zdolali 2:1. Vo svojom druhom stretnutí nastúpia v piatok o 18.00 proti Maďarsku a turnaj uzavrú v nedeľu tiež o 18.00 proti Kazachstanu.

TASR|30. august 2024|08:19:25

Zdroj: TASR

Súvisiaci článok
Legendárneho obrancu Ľubomíra Višňovského uviedli so siene slávy slovenského hokeja
Čítajte viac >

Na ZOH 2026 do Milána a Cortiny d'Ampezzo postúpi iba víťaz každej z troch finálových kvalifikačných skupín. Okrem bratislavskej D-skupiny sa rovnaký turnaj hrá aj v Rige (Lotyšsko, Francúzsko, Slovinsko, Ukrajina) a Aalborgu (Dánsko, Nórsko, Veľká Británia, Japonsko).

SLOVENSKO - Rakúsko 2:1 (0:0, 2:1, 0:0)

Góly: 33. Gernát (M. Pospíšil, K. Pospíšil), 35. Kelemen (Kňažko, Ivan) - 40. Kasper (Heinrich, Reinbacher). Rozhodcovia: Campbell (Kan.), Kaukokari (Fín.) - Briganti, Gustafson (obaja USA), vylúčení: 4:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 10.055 divákov.

SLOVENSKO: Hlavaj – Gernát, Čeresňák, Ivan, Nemec, Koch, Grman, Kňažko – Tatar, Hrivík, Lantoši – Kelemen, Cingel, Hudáček – Regenda, M. Pospíšil, K. Pospíšil – Sýkora, Sukeľ, Liška – Roman.

Rakúsko: Kickert – Reinbacher, Heinrich, Maier, Unterweger, Nickl, Wolf, Stapelfeld – Schneider, Kasper, Zwerger – Baumgartner, Haudum, Huber – Nissner, Wukovits, Bischofberger – Rohrer, Ganahl, Herburger – Huber.

Craig Ramsay, tréner SR: "Mali sme veľa dobrých príležitostí, škoda, že sme nedali viac gólov, mohlo to byť pokojnejšie. Mali sme v hre skvelého brankára, ten nás držal v hre. Myslím si, že sme odviedli celkom slušnú prácu, ale vieme, v čom musíme byť lepší."

Miloš Kelemen, strelec druhého gólu SR: "Tri body sú pre nás super, išli sme si od začiatku po víťazstvo. Pribrzdil nás gól na 2:1, ale zvládli sme to. Bol to náročný zápas, od zajtra to bude lepšie."

Tomáš Tatar, kapitán SR: "Očakávali sme náročný zápas a aj bol. Rakúšania boli viac ´vyjazdení´ ako my. Škoda, že sme nepremenili presilovky, mali sme šance odskočiť, potom sme ich zbytočne pustili do zápasu. Ale zvládli sme to a máme dôležité tri body."

Samuel Hlavaj, brankár SR: "Bol to náročný duel, lebo to bol aj prvý duel pre mňa v tejto sezóne. Od druhej polovici zápasu to bolo dosť ťažžké. Pri góle Rakúšanov bol teč, inak by som to mal. Zvládli sme to a to je dôležité."


Súvisiaci článok
Slafkovský sa vrátil na trón, je najlepším hokejistom SR. Obrancom kraľuje Feherváry
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť