Štvrtok 19. 09. 2024 02:59:23 | Meniny má Konštantín

V bratislavskej mestskej časti museli evakuovať sto ľudí

DEVÍNSKA NOVÁ VES/ V bratislavskej Devínskej Novej Vsi bolo pre meteorologickú situáciu evakuovaných približne 100 obyvateľov. Informuje o tom primátor Bratislavy Matúš Vallo na sociálnej sieti.

TASR|16. september 2024|16:06:41

Zdroj: Facebook/Bratislava - Hlavné mesto SR

Súvisiaci článok
Zatopené pivnice škôl, Divadlu Aréna hrozí podmočenie... Župan vyratúva doterajšie škody
Čítajte viac >

"V Devínskej Novej Vsi máme komplikovanú situáciu, pre hrozbu vody muselo byť evakuovaných približne 100 ľudí. Som rád, že vedenie Devínskej Novej Vsi to zvláda a situácia je pod kontrolou," skonštatoval Vallo.

Situácia je však podľa hlavného mesta naďalej kritická v Devínskej Novej Vsi i v Devíne. Na ceste medzi oboma mestskými časťami boli v pondelok pre stúpajúcu hladinu rieky osadené protipovodňové zábrany, cesta medzi nimi je tak neprejazdná. Namiesto náhradnej mestskej hromadnej dopravy tak bude prepravu obyvateľov dočasne zabezpečovať ťažká technika. Linku 29 tak môžu využívať obyvatelia cez obchádzkovú trasu len po zastávku na Hriadkach.

"Aktuálne sa v týchto mestských častiach nepredpokladá odstávka elektrickej energie ani vodovodu," poznamenal hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Krízová situácia v Bratislave podľa primátora pokračuje. Hladina Dunaja by mala podľa najnovších prognóz kulminovať na úrovni do 950 centimetrov (cm), čo je nižšie ako počas záplav v roku 2013. Slovenský vodohospodársky podnik má už protipovodňové zábrany v meste postavené a na očakávanú hladinu Dunaja sú postačujúce.

Hlavné mesto chce podľa primátora čo najskôr riešiť aj situáciu na Devínskej ceste, ktorá bola počas víkendu uzavretá pre zosuv na priľahlom svahu. Magistrát deklaruje, že robí všetko pre to, aby čo najskôr zabezpečil svah a obnovil premávku aspoň v čiastočnom režime. Riešenie však môže trvať niekoľko dní.

Primátor zároveň opätovne pripomína, že naďalej hrozí riziko pádu ďalších stromov, ktoré majú podmočené korene. Odporúča preto vyhýbať sa parkom a lesom, ktoré boli zaplavené a výrazne poškodené.


Súvisiaci článok
V Ostrave sa pretrhla hrádza, evidujú tam prvé pokusy o rabovanie! Hraničný priechod na Slovensko uzatvorili
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť