Pondelok 16. 09. 2024 21:47:47 | Meniny má Ľudmila

V areáli v Banskej Bystrici pred začiatkom osláv zasahoval pyrotechnik

BANSKÁ BYSTRICA/ Pred začiatkom štvrtkových celoštátnych osláv 80. výročia SNP v Banskej Bystrici zasahoval v dejisku podujatia pyrotechnik.

TASR|29. august 2024|13:33:24

Zdroj: Zuzana Dolinková

Súvisiaci článok
Pripravili veľkolepé oslavy SNP. Bude vojenská prehliadka, aj ohňostroj!
Čítajte viac >

V areáli bolo nájdené zariadenie pripomínajúce výbušný systém, ktoré pyrotechnik zneškodnil. Potvrdil to minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD).

Minister vnútra priblížil, že podozrivé zariadenie bolo nájdené počas štandardnej bezpečnostnej prehliadky pred úvodom podujatia. Zariadenie prišiel zneškodniť pyrotechnik.

"Ukázalo sa, že s najväčšou mierou pravdepodobnosti išlo o nejakú provokáciu, pretože zariadenie pripomínalo výbušný systém, ten však bol prázdny. Nešlo o funkčný výbušný systém," priblížil Šutaj Eštok s tým, že incident prešetria aj s pomocou kamerových záznamov.

Na centrálne oslavy SNP v Banskej Bystrici dohliada vyše 1100 príslušníkov Policajného zboru a 135 príslušníkov Úradu na ochranu ústavných činiteľov. Podľa ministra vnútra i ministra obrany SR Róberta Kaliňáka oslavy zatiaľ pokračujú bez komplikácií a podľa plánov.

"Sľúbili sme, že sa pokúsime vytvoriť dôstojné oslavy 80. výročia SNP. Verím, že napriek bezpečnostným opatreniam ten kontakt a interakcia s ľuďmi tu jednoznačne je," uviedol Kaliňák.

Celoštátne oslavy 80. výročia SNP v Banskej Bystrici budú popoludní pokračovať hudobno-kultúrnym programom, slávnostnou vojenskou prísahou i vojenskou prehliadkou. Podujatie vo večerných hodinách uzavrie galaprogram a ohňostroj.


Súvisiaci článok
Protivzdušnú obranu kúpime od Izraela za vyše pol miliardy eur
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť