Pondelok 16. 09. 2024 21:29:46 | Meniny má Ľudmila

Splnený belasý sen: ŠK Slovan Bratislava bude hrať v Lige majstrov!

BRATISLAVA/ Futbalisti ŠK Slovan Bratislava postúpili do hlavnej fázy Ligy majstrov. Po minulotýždňovej remíze 1:1 s FC Midtjylland zdolali dánskeho súpera v stredajšej domácej odvete play off 3:2 a stali sa štvrtým klubom zo Slovenska v novodobej histórii súťaže s miestenkou v hlavnej fáze.

TASR|29. august 2024|06:55:13

Zdroj: Facebook/ŠK Slovan Bratislava

Súvisiaci článok
Inšpirácia pre Slovan: Sparta je v Lige majstrov, postup režíroval slovenský rýchlik Haraslín
Čítajte viac >

Naposledy v nej v sezóne 2010/2011 účinkoval MŠK Žilina. Predtým sa podarilo preniknúť medzi elitu 1. FC Košice a Artmedii Petržalka.

Slovan vstupoval do odvety na vypredanom Tehelnom poli v nádejnej pozícii po remíze 1:1 v Dánsku. V 33. minúte otvoril skóre Marko Tolič, hostia vyrovnali ešte v prvom polčase zásluhou Arala Simsira. Krátko po zmene strán poslal dánskeho šampióna do vedenia Franculino, ale v závere najskôr vyrovnal Tolič a Tigran Barseghjan rozhodol o postupe "belasých".

Súperov v hlavnej fáze LM spozná Slovan na štvrtkovom žrebe, ktorý sa uskutoční v Monte Carle. Midtjylland pokračuje v EL, ktorej žreb prebehne v piatok.

ŠK Slovan Bratislava - FC Midtjylland 3:2 (1:1)

Góly: 33. a 82. Tolič, 86. Barseghjan - 41. Simsir, 50. Franculino. Rozhodovali: Stieler - Foltyn, Borsch (všetci Nem.), ŽK: Tolič, Wimmer, Blackman - Diao, Buksa, 21 609 divákov (vypredané).

(prvý zápas: 1:1, postúpil ŠK Slovan Bratislava)

Slovan: Takáč - Blackman, Kašia, Bajrič, Wimmer - Szöke (78. Metsoko), Kucka - Barseghjan, Tolič, Weiss (79. Mak) - Strelec (88. Savvidis).

Midtjylland: Ólafsson - J. Andersson, Diao, Bech, Juninho (57. Gabriel) - Osorio, Sörensen, Martinez (87. Castillo), Simsir (74. Brynhildsen) - Franculino (87. Chilufya), Buksa.

Marko Tolič, autor dvoch gólov: "Ani neviem čo povedať. Ďakujem mestu, ďakujem fanúšikom. Otočili sme to, ukázalo sme aký sme skvelý kolektív. Som hrdý na náš tím, spravili sme obrovský krok dopredu."

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Aj zázraky sa dejú. Veril som, že to dáme, mali sme fantastických jednotlivcov na čele s Takáčom. Na takúto emóciu pred takýmto publikom nikdy nezabudnem. Dali sme do toho všetko, kolektív je fantastický. Som veľmi šťastný."


Súvisiaci článok
Zápas tridsaťročia pre Slovan je tu. Weiss krotí emócie, no diváci ho dotlačia do Ligy majstrov!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť