Pondelok 16. 09. 2024 21:28:10 | Meniny má Ľudmila

V Prievidzi cestujú mestskou hromadnou dopravou lacnejšie

PRIEVIDZA/ Mesto minulý rok zaviedlo novinku v podobe časových cestovných lístkov, ktoré umožňujú najmä pravidelným cestujúcim prepraviť sa za najvýhodnejšiu cenu. Pri príležitosti Týždňa mobility si Prievidžania môžu kúpiť ročný časový lístok so zľavou až 20 eur.

Natália Štepanovičová|29. august 2024|09:00:06

Zdroj: SAD Prievidza

Súvisiaci článok
Prievidza vyhlásila vojnu cigaretovým ohorkom na uliciach!
Čítajte viac >

V období od 1. augusta do 30. septembra si cestujúci môžu zakúpiť ročný časový lístok za sumu 149 eur a zľavnený ročný časový lístok za 89 eur. Ročný časový lístok tak získajú o 20 eur lacnejšie, na zľavnenom lístku pri akcii ušetria 10 eur.

Chcú prilákať pravidelných cestujúcich

"Keď sme minulý rok v apríli zavádzali časové lístky, ponúkali sme možnosť zľavy, ktorú mnohí obyvatelia využili. Po roku sa ukázalo, že cestujúci tento typ lístkov oceňujú a lístky si obnovili aj za plnú cenu. Radi by sme touto akciou prilákali ďalších pravidelných cestujúcich a najmä študentov, preto sme akciu smerovali na začiatok školského roka, keď si väčšina žiakov a študentov lístky obnovuje,“ popisuje hovorkyňa mesta Zuzana Krajčiová.

Potešia aj seniorov

Novinkou je od augusta aj možnosť predĺženia platnosti trojmesačných a ročných časových lístkov v prípade hospitalizácie v nemocnici dlhšej ako dva týždne.

"Najmä starší obyvatelia sa obávajú, že by v prípade dlhodobejšie trvajúcej hospitalizácie lístok dostatočne nevyužili, preto sme podobne ako niektoré iné samosprávy prišli s myšlienkou, že takýmto cestujúcim lístok o dobu trvania hospitalizácie predĺžime,“ informovala Krajčiová.

Časové lístky patria spolu s cestovaním na predplatnú kartu k najvýhodnejším formám cestovania v MHD. Pri každodennom využívaní ročného lístka, tak cesta v MHD vychádza približne na 50 centov za deň.


Súvisiaci článok
V Prievidzi pribudnú nové cyklotrasy, mesto chce rozvíjať ekologickejšie formy dopravy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť