Streda 04. 09. 2024 09:04:55 | Meniny má Rozália

Horehroním sa včera prehnala silná búrka. Ničila stromy aj strechy obydlí

BREZNO/ Horehroním sa v pondelok večer prehnala silná smršť, ktorá v Brezne a okolí lámala stromy, ničila strechy a rozbíjala okná na domoch. Ako uviedol primátor Brezna Tomáš Abel na sociálnej sieti, stačilo 15 minút a padali krúpy, aké si nepamätá. Banskobystrická regionálna správa ciest v tejto súvislosti upozorňuje, že priechod Zadné Halny - Mýto pod Ďumbierom bude dodnes uzavretý.

TASR|9. júl 2024|07:55:34

Ilustračná foto. Zdroj: www.freepik.com

Súvisiaci článok
Pozor na búrky! Hrozia najmä na strednom a východnom Slovensku
Čítajte viac >

„Mestská polícia už monitoruje škody po búrke. Naši dobrovoľní aj štátni hasiči a Technické služby Brezno odstránia polámané stromy a časť škôd. Porozbíjalo viaceré okná na domoch, tiež dve okná na mestskom úrade, sú poškodené mnohé autá. Pomáhame so strechami domov, avšak techniku máme obmedzenú, aj čo sa týka plachiet na zakrývanie striech,“ priblížil Abel.

Facebook Tomáš Abel - primátor Brezno.jpg Zdroj: Facebook Tomáš Abel - primátor Brezno

BBRSC vyzvala na sociálnej sieti obyvateľov, aby jej nahlásili mimoriadne situácie na komunikáciách I., II. a III. triedy, na ktorých krajskí cestári vykonávajú údržbu.

„Sme v kontakte s primátorom Brezna a sme pripravení pomôcť aj v meste, ak bude treba. Aktuálne naši zamestnanci monitorujú zverené komunikácie,“ uviedla BBRSC.

Facebook Tomáš Abel - primátor Brezno.jpg 1.jpg Zdroj: Facebook Tomáš Abel - primátor Brezno

Evanjelická cirkev augsburského vyznania (ECAV) Brezno informovala, že silná prietrž mračien zanechala spúšť aj na ich fare. „Na fare krúpy rozbili väčšinu okien na troch svetlíkoch, tri okná na kostole a jeden okenný rám. Voda zničila omietky na schodisku na fare. Zničené sú tiež stromy a komplet celá úroda ovocia a zeleniny,“ priblížila na sociálnej sieti.


Súvisiaci článok
Teploty v prvom polroku na Slovensku trhali rekordy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť