Sobota 27. 07. 2024 01:34:33 | Meniny má Božena

Tradičný Silvestrovský beh v Prešove bude tento rok výnimočne na Hlavnej ulici, pod záštitou primátora

PREŠOV/ Posledný deň tohto roka, v nedeľu 31. decembra, sa v Prešove uskutoční obľúbené podujatie – 38. ročník Silvestrovského behu. Beh pod hlavičkou Prešov Running je organizovaný v spolupráci s mestom Prešov a výnimočne sa uskutoční na Hlavnej ulici v Prešove v doobedňajších hodinách.

Lenka Ménová|29. december 2023|08:32:32

Zdroj: FB Beh.sk

Súvisiaci článok
Pozývame vás na verejné korčuľovanie do Prešova a blízkeho okolia!
Čítajte viac >

Ak ste z Prešova či blízkeho okolia, príďte si užiť posledný deň roka športovo naladení. Beh je organizovaný v spolupráci s mestom Prešov, Oblastným bežeckým spolkom v Prešove a Olympijským klubom Prešov. Aby ste si užili posledný deň v roku čo najviac, organizátori majú pripravené rôzne prekvapenia.

Pripravené budú tieto trate:

  • Charity Run v dĺžke 3,4 km (pre všetkých hobby bežcov a tých, ktorí budú chcieť podporiť dobrú vec),
  • Nordic Walking 5 km,
  • Hlavný beh 6,8 km (rozdelený na súťažné kategórie).

Novinkou tohto ročníka je Charity Run

Charity Run je iniciatívnou Prešov Running a ambasádorkami iniciatívy sú Ľubka a Katka Zeleňákové. Dve výnimočné ženy, ktoré napriek handicapu jednej z nich zasvätili svoj život behu. Pretože beh dokáže zmeniť život každému, kto o to stojí. O obľube tohto športu svedčí aj fakt, že kapacita bežcov pre tento rok je už naplnená. Pre všetkých registrovaných je pripravený štartovný balíček.

Ocenení budú prví traja muži a prvé tri ženy v jednotlivých kategóriách Nordic Walkingu a Hlavného behu. Odmenení budú trofejami a vecnými cenami od partnerov a sponzorov. Charity Run bude nesúťažný beh. Výsledky budú uverejnené na stránke www.pretekaj.sk.

Silvestrovský beh uzavrie Hlavnú ulicu

Silvestrovský beh sa uskutoční v doobedňajších hodinách v čase od 9.00 do 12.00 hod., kedy bude Hlavná ulica v Prešove úplne uzavretá. Uzávierka je tiež plánovaná aj počas večernej silvestrovskej zábavy. Cestná premávka bude vedená po priľahlých komunikáciách a MHD bude presmerovaná po náhradnej trase. Trolejbusová doprava bude nahradená autobusovou.

Poznáte najznámejší silvestrovský beh na svete?

V brazílskom meste Sao Paulo sa silvestrovské behy usporadúvajú už od roku 1925. Na pätnásť kilometrov dlhú trať vybieha ročne niekoľko tisíc účastníkov. Do histórie slávnych juhoamerických pretekov sa zapísal aj Emil Zátopek, ktorý tam zvíťazil v roku 1953.


Súvisiaci článok
VIDEO Prešov spúšťa participatívny rozpočet. Obyvatelia budú spolurozhodovať o použití časti finančných prostriedkov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť