Nedeľa 28. 04. 2024 12:32:41 | Meniny má Jarmila

VIDEO Diaľnicu pred Bratislavou v noci uzatvoria a potom zúžia. Viete ako tam treba jazdiť?

BRATISLAVA/ Diaľničiari v sobotu začnú budovať najväčšiu križovatku D1/D4 pri Bratislave. Pre vodičov to bude znamenať dopravné obmedzenie približne na kilometrovom úseku. Pozrite si video Národnej diaľničnej spoločnosti, v ktorom riaditeľ bratislavskej dopravnej polície Rastislav Polakovič vysvetľuje, ako to bude v praxi vyzerať a ako by sa mali vodiči správať. NDS ďalej vysvetľuje, ako a kedy budú prebiehať samotné práce a na aké obmedzenia sa majú vodiči pripraviť. ZDROJ: TASR

Michal Filek|16. marec 2024|14:00:06

Zdroj: Facebook/Národná diaľničná spoločnosť

Súvisiaci článok
Na diaľnici do Malaciek sa zrazili štyri autá a bola neprejazdná. Jeden pruh už otvorili
Čítajte viac >

Už pri príjazde k tomuto úseku je mimoriadne dôležité, aby vodiči sledovali dopravné značenie.

Počas prác budú na asi kilometrovom úseku všetky tri jazdné pruhy zúžené. Ale zostanú zachované. Rýchlosť bude obmedzená na 80 km/hod.

Ľavý pruh bude pritom zúžený len na 2,5 metra. Jazdiť v ňom Polakovič neodporúča. Slúžiť by mal len na predbiehanie v mimoriadne závažných prípadoch. Zostať by mal voľný pre záchranné zložky.

Kamióny by mali ísť vo svojom pravom pruhu, osobné autá by mali jazdiť v strednom.

Vypočujte si niekoľko rád, ako zvládnuť jazdu v zúžených jazdných pruhoch bez stresu a nehody a ako nebrániť ostatným motoristom v plynulej jazde, v podcaste Národnej diaľničnej spoločnosti.

AKO BUDÚ STAVEBNÉ PRÁCE PREBIEHAŤ

Vodičov čaká od soboty večer uzávera diaľnice D1 v úseku križovatky Bernolákovo (Triblavina) - križovatka Bratislava - Zlaté piesky. Dôvodom je demolácia, odstránenie mosta v úseku Čierna Voda, cesta I/61 nad diaľnicou. Upozorňuje na to Národná diaľničná spoločnosť (NDS) a bratislavská krajská polícia. Uzávera sa začne od 22.00 h a potrvá do nedele (17. 3.) do 12.00 h. NDS odporúča vodičom, aby sa úseku vyhli už skôr.

"Pre demolačné práce bude úsek diaľnice D1 v dĺžke približne 4,5 kilometra (km) uzatvorený. Keďže pred samotným uzatvorením diaľnice je nutné vykonať prípravné práce s dopravným značením, pre bezproblémovú dopravu odporúča NDS motoristom vyhnúť sa úseku už od 20.30 h a využiť starú Seneckú cestu I/61, ktorá je určená ako obchádzková trasa počas uzatvorenia diaľnice od križovatky Zlaté piesky po križovatku Triblavina," uviedla NDS.

Priblížila, že na obchádzkovú trasu motoristov navedie odbočenie v križovatke Triblavina v smere zo Žiliny do Bratislavy, v smere von z mesta v križovatke Ivanka pri Dunaji. "Demolačné práce na moste a uzatvorenie diaľnice D1 sú naplánované na víkendovú noc, aby sa minimalizoval dosah na dopravu," tvrdí NDS.

Po odstránení mosta sa začne pracovať na rozšírení jazdných pruhov a ich napojení na D1. Práce by mali podľa NDS trvať niekoľko mesiacov a naplánované sú tak, aby sa znížil dosah na premávku.

Práce sa uskutočnia v smere z Bratislavy do Žiliny medzi 13,6 a 16,25 km a v opačnom smere medzi 17,2 a 13,9 km. Počet jazdných pruhov v tomto úseku D1 ostane aj počas prác zachovaný, no budú zúžené a tiež bude znížená povolená rýchlosť. NDS upozornila motoristov, že treba rátať so zdržaniami, najmä v dopravných špičkách. Vodičom odporúča využívať alternatívne trasy.


Súvisiaci článok
Severný obchvat Prešova je horúcim želiezkom v ohni Prešovčanov v ankete Stavba roka 2023
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť