Nedeľa 28. 04. 2024 21:25:50 | Meniny má Jarmila

Na Zobore sprístupnili nový fotopoint s výhľadom na celú Nitru. Podopiera ho Corgoň

NITRA/ Po výstupe na Zobor sa najnovšie môžete odfotiť v drevenom ráme s panoramatickým výhľadom na celé mesto. Masívny fotopoint je doplnený aj o podobizeň Corgoňa, ktorý celý rám podopiera podobne ako jednu z budov na Pribinovom námestí.

Patrícia Jeseňová|29. január 2024|12:00:07

Zdroj: FB Mesto NItra

Súvisiaci článok
VIDEO Vo Veľkej Hangócke sa otužovali medvede, tulene, vydry i jašterice. Prišlo ich vyše dvesto
Čítajte viac >

Petícia nepomohla

Proti realizácii fotopointu spísala v lete komunita Ortodoxní Nitrančani petíciu. Tvrdili v nej, že obrovský rám naruší celistvý výhľad na mesto. Nepozdávalo sa im ani to, že podľa nich nebolo známe, z akých finančných zdrojov mal byť projekt financovaný. Apelovali tiež na to, že umiestnením rámu sa zhoršia podmienky pre paraglaidistov.

Andrej Berkes zo Zoborského skrášľovacieho spolku vtedy upozornil, že o myšlienke fotopointov v krajskom meste sa vedú diskusie už roky. Fotopoint mal podľa neho do ošarpaného priestoru na vrchu Zobora prilákať turistov a zatraktívniť lokalitu.

Zdroj: FB Mesto Nitra

Priláka viac turistov

Fotopointy sú medi turistami obľúbené, na Zobore doposiaľ takýto prvok chýbal. Projekt sa podarilo zrealizovať občianskemu združeniu Zoborský skrášľovací spolok v spolupráci s mestom, Nitrianskou komunitnou nadáciou a spoločnosťou Foxconn Slovakia.

„Teší ma, že v kopcoch nad Nitrou vznikol priestor, ktorý priláka ešte viac turistov, aby sa z výšky pokochali výhľadom na naše krásne mesto a tento moment si zvečnili fotkou, ktorá im bude tieto príjemné chvíle pripomínať. Priestor okolo Pyramídy je nutné vyriešiť systémovo, fotopoint preto vnímam ako dočasnú intervenciu, ktorá spríjemní návštevníkom výstup k tomuto jedinečnému miestu v Nitre,“ povedal po slávnostnom odhalení fotopointu primátor Nitry Marek Hattas.

Ako uviedol riaditeľ spoločnosti Foxconn Slovakia, výhliadkové miesto Pyramídy je podľa neho ikonickým symbolom Nitry. „Teší nás záujem aktivistov aj mesta o zatraktívnenie tejto dominanty a sme radi, že sme mohli prispieť k tomu, aby bola pre návštevníkov krajšia a zaujímavejšia.“

Zdroj: FB Mesto Nitra

Súvisiaci článok
Nitrianska nemocnica spoplatnila parkovanie v areáli. Zisťovali sme podmienky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť