Utorok 14. 05. 2024 03:14:12 | Meniny má Bonifác

Počas svojho úradovania z metropoly východného Slovenska navštívila prezidentka aj Dom sv. Anny v Starej Ľubovni

STARÁ ĽUBOVŇA/ Prezidentka Zuzana Čaputová minulý týždeň úradovala z metropoly východného Slovenska, z Košíc. Pri tejto príležitosti navštívila viaceré mestá a obce v rámci východoslovenského kraja. Nevynechala ani Starú Ľubovňu – mesto, ktorým len nedávno otriasla tragická smrť troch mladých dievčat.

Lenka Ménová|28. apríl 2024|16:00:06

Zdroj: Dom sv. Anny v Starej Ľubovni

Súvisiaci článok
V Prešove plánujú obnoviť stredovekú kráľovskú obchodnú cestu Via regalis
Čítajte viac >

„Navštívila som sociálne zariadenie Dom sv. Anny, ktoré poskytuje viaceré druhy sociálnych služieb zdravotne znevýhodneným deťom aj dospelým, ktoré im dokážu výrazne skvalitniť život. Na mieste som sa presvedčila o profesionálnom, individuálnom a veľmi empatickom prístupe zamestnancov k menším i starším klientom. Teší ma, že i tí, ktorým zdravie nebolo dopriate, v tomto zariadení dostávajú služby na tej najlepšej úrovni,“ zhodnotila návštevu zariadenia prezidentka Zuzana Čaputová.

Dom sv. Anny v Starej Ľubovni je miesto, kde sa starajú o deti a mladých ľudí so zdravotným znevýhodnením. Prezidentke Zuzane Čaputovej pri príležitosti návštevy Domu sv. Anny klienti zariadenia podarovali košík plný originálnych drobností z ich dielne. Tieto výrobky symbolizujú vďaku prezidentke za roky jej práce. Okrem toho sú súčasťou darcovského programu a slúžia ako poďakovanie tým, ktorí chcú pomôcť ľudom v núdzi.

Originálne darčeky s láskou vytvárajú klienti a prijímatelia sociálnych služieb, a tiež dobrovoľníci Gréckokatolíckej charity Prešov (ďalej len GKCH). Výťažok z darcovského programu je využitý v prospech chudobných, chorých, zdravotne znevýhodnených, ľudí na okraji spoločnosti, ľudí bez domova, závislých a núdznych, ktorým GKCH pomáha prostredníctvom svojich služieb a zariadení. Spoločným úsilím tak môžu zlepšovať životné podmienky tým, ktorí si sami pomôcť nevedia, alebo nemôžu.

Zariadenie sociálnych služieb Dom sv. Anny poskytuje komplexné sociálne služby pre deti a mladých ľudí so zdravotným znevýhodnením, ktoré sú predpokladom skvalitnenia života a sprístupnenia podporných nástrojov prijímateľom a ich rodinám. Hlavným cieľom je začlenenie detí a mladých ľudí do spoločnosti, podpora ich sebaobslužných, spoznávacích a pracovných schopností.

Poslaním GKCH je byť blízko pri človeku a napĺňať prikázanie lásky k Bohu a k blížnemu a pomoc ľuďom v núdzi. Pre deti a dospelých so zdravotným znevýhodnením spoločne vytvárajú priestor pre ich rast, kde s úsmevom, láskavosťou a prostredníctvom individuálneho prístupu zmysluplne vypĺňajú čas. Ponúkajú klientom možnosť rozvíjať sa, silu nevzdávať sa, zažiť pocit spolupatričnosti a načerpať energiu do bežného života.

Pani prezidentka pri osobnej návšteve tohto zariadenia vyzdvihla predovšetkým profesionálny, individuálny a empatický prístup zamestnancov k mladším i starším prijímateľom. Podľa jej slov, na základe čerstvej osobnej skúsenosti je presvedčená o tom, že zariadenie poskytuje zdravotne znevýhodneným ľuďom služby na tej najlepšej úrovni.

Zdroj: Dom sv. Anny v Starej Ľubovni
Zdroj: Dom sv. Anny v Starej Ľubovni
Zdroj: Dom sv. Anny v Starej Ľubovni
Zdroj: Dom sv. Anny v Starej Ľubovni
Zdroj: Dom sv. Anny v Starej Ľubovni
Zdroj: Dom sv. Anny v Starej Ľubovni
Zdroj: Dom sv. Anny v Starej Ľubovni
Zdroj: Dom sv. Anny v Starej Ľubovni
Zdroj: Dom sv. Anny v Starej Ľubovni

Súvisiaci článok
Na Šarišskom hrade pripravujú veľkolepé otvorenie sezóny. Pripravte sa na stredoveký trh kráľa Štefana V.
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť