Pondelok 21. 10. 2024 10:06:43 | Meniny má Uršuľa

Slafkovskému body pribúdajú, asistoval aj Tatar

USA/ KANADA/ Slovenský hokejista Juraj Slafkovský si pripísal v noci na nedeľu v zámorskej NHL dve asistencie, no jeho Montreal prehral na ľade New Yorku Islanders 3:4 pp a sn. Asistenciu mal aj jeho krajan Tomáš Tatar z New Jersey, ktoré zas prehralo s Washingtonom 5:6 po predĺžení.

TASR|20. október 2024|08:57:42

Canadiens so Slafkovským. Zdroj: Facebook/Juraj Slafkovský

Súvisiaci článok
V NHL boli v noci v akcii piati Slováci. Nevyhral len Slafkovský
Čítajte viac >

Slafkovský bol najprv pri góle Cola Caufielda na priebežných 1:2, ktorý padol štyri sekundy pred koncom úvodnej tretiny. Na konci stretnutia asistoval tou istému spoluhráčovi, ktorý zariadil v 58. minúte predĺženie. V ňom domáci nerozhodli napriek dvojminútovej početnej výhode po vylúčení Kirbyho Dacha. Prvý gól z nájazdu padol až v štvrtej sérii v podaní domáceho Kyla Palmieriho, Slafkovský svoj pokus nepremenil. Hneď po ňom išiel domáci Noah Dobson a po ďalšom neúspešnom pokuse v podaní Logana Maillouxa bolo rozhodnuté.

Tatar asistoval taktiež pri prvom góle svojho tímu, ktorý bol zároveň otvárací v podaní Erika Haulu. Víťazný zariadil v extračase pre hostí Tom Wilson. V stretnutí sa predstavili aj ďalší Slováci Šimon Nemec (Jersey) a Martin Fehérváry (Washington). Prvý menovaný ukončil zápas s mínuskou a 17:57 minútami na ľade, Fehérváry rozdal tri hity a zablokoval rovnaký počet striel.

V akcii bol aj Martin Pospíšil, ktorého Calgary prehralo na ľade Seattlu 1:2 po predĺžení. Slovenský útočník bol druhej formácií a rozdal tri hity.


Súvisiaci článok
Utah povolal Kocha, no proti Anaheimu ešte nenastúpil. Slováci v NHL v noci nebolodovali
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť