Streda 16. 10. 2024 12:23:26 | Meniny má Vladimíra

Z lúpežných prepadnutí v Moldave nad Bodvou obvinili 14-ročného chlapca a jeho troch kamarátov

KOŠICE/ Polícia obvinila trojicu tínedžerov aj 14-ročného chlapca v súvislosti s lúpežnými prepadnutiami v Moldave nad Bodvou v okrese Košice-okolie.

TASR|16. október 2024|08:06:07

Ilustračné foto. Zdroj: Polícia SR

Súvisiaci článok
V Dunajskej Strede odhalili dílera pervitínu
Čítajte viac >

TASR o tom informovala košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

V súvislosti s dvoma prípadmi obvinili zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva 15, 16, a 17-ročného tínedžera. V noci 4. októbra na chodníku lúpežne prepadli 32-ročného muža, ktorému ukradli mobilný telefón, a o pár hodín neskôr aj 22-ročnú ženu.

"Keď sa im nepodarilo zobrať žene kabelku, jeden z obvinených ju zvalil na zem, zápasili spolu, no medzitým druhý z obvinených kabelku vytrhol násilím a vybral z nej peňaženku. Keď mladá žena kričala, aby si nechali peniaze a vrátili jej doklady, vybrali z peňaženky peniaze a peňaženku jej hodili naspäť. Z kabelky jej ešte ukradli mobilný telefón a z miesta činu ušli," spresnila Mésarová s tým, že žene spôsobili zranenia s predbežnou dobou liečenia štyri týždne.

Polícia zo zločinu lúpeže, spáchaného na chránenej osobe, obvinila aj 14-ročného chlapca. Pred týždňom mal okolo obeda na chodníku pred cintorínom fyzicky napadnúť 80-ročného dôchodcu.

"Podľa Trestného zákona za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov, v prípade spáchaného na chránenej osobe hrozí trest vyšší, na osem až 12 rokov. Mladistvým sa trestná sadzba znižuje na polovicu," pripomenula.

Časť ukradnutých vecí, časť peňazí a obidva ukradnuté mobily polícia zaistila a budú vrátené ich majiteľom.


Súvisiaci článok
Nechutné! Muž vyrábal detskú pornografiu so 6-ročným dievčatkom
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť