Sobota 05. 10. 2024 20:20:45 | Meniny má Viera

Meno nového ministra zdravotníctva je vecou strany HLAS, povedal Fico

SLOVENSKO/ Nový minister zdravotníctva je vecou strany Hlas-SD, ktorej tento post patrí. V diskusnej relácii STVR Sobotné dialógy to uviedol premiér Robert Fico (Smer-SD). Prezidentovi Petrovi Pellegrinimu navrhne nové meno na šéfa rezortu zdravotníctva po konzultácii s predsedom Hlasu Matúšom Šutajom Eštokom.

TASR|5. október 2024|18:00:06

Zdroj: Facebook/Robert Fico

Súvisiaci článok
Stanoviská Kotlára sú v príkrom rozpore s medicínou založenou na vedeckých dôkazoch, uvádza vedenie lekárskej fakulty
Čítajte viac >

Ministerka Zuzana Dolinková (Hlas-SD) má podľa Fica podať demisiu v utorok (8. 10.).

Predseda vlády si myslí, že ak by mal post prebrať na krátky čas niektorý z ministrov, mal by to byť minister školstva Tomáš Drucker (Hlas-SD). "Budem čakať na nomináciu človeka, ktorého predloží Hlas-SD, bude to konzultovať s pánom prezidentom a potom sa pokúsim vyhovieť koaličnému partnerovi na 100 percent," poznamenal Fico.

Zároveň nevidí ani priestor, ani dôvod na to, aby Drucker odchádzal z ministerstva školstva na rezort zdravotníctva. "Je to veľmi skúsený manažér, ktorý ukazuje aj na pozícii ministra školstva, že to má plne pod kontrolou," skonštatoval premiér. Taktiež vylúčil ďalšie zmeny vo vláde, pretože na ne nie je žiaden dôvod.

Situáciu s Dolinkovej demisiou podľa Fica vyriešia "s kľudom Angličana". V dôvodoch, ktoré Dolinková na svoj odchod uviedla, sa "džentlmensky nebude hrabať". Zároveň však poukázal na to, že ministerka bola súčasťou rozhodnutia vlády o konsolidácii a hlasovala za ňu.


Súvisiaci článok
Fico Dolinkovej demisiu zobral na vedomie bez komentára
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť