Sobota 05. 10. 2024 14:12:48 | Meniny má Viera

V Bratislave začne súd s falošným plastickým chirurgom. Pacienti mali bolestivé komplikácie

BRATISLAVA/ Na Mestskom súde Bratislava I sa má v utorok (8. 10.) začať proces s falošným plastickým chirurgom Yassinom G., ktorý mal v súkromnom zariadení Adelais Clinique vykonávať plastické operácie bez potrebného povolenia. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní zverejnenom na webe Ministerstva spravodlivosti SR.

TASR|5. október 2024|11:33:45

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Policajti odvážili kamión a neverili vlastným očiam
Čítajte viac >

Proces s Yassinom G. sa mal pôvodne začať ešte v marci, dozorujúci prokurátor však súdu navrhol termín zrušiť z dôvodu, že v marci boli na lekára podané ďalšie dve obžaloby za obdobné skutky a boli splnené podmienky na vykonanie spoločného konania.

Pacienti, ktorí sa na operácie v bratislavskej klinike Adelais Clinique sťažovali, mali podľa Úradu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) poškodené zdravie. Bolestivé komplikácie hlásili napríklad po operácii prsníkov, aplikovaní kyseliny hyalurónovej či pri operácii kŕčových žíl.

BSK v roku 2016 zastavil činnosť súkromného zariadenia Adelais Clinique, pretože nemala potrebné povolenie na vykonávanie plastických operácií, hoci ich robiť mala. Voči klinike vtedy začal aj správne konanie. BSK taktiež odstúpil polícii prípady viacerých nespokojných pacientov.

V minulosti už falošného chirurga odsúdili vo Viedni za podvodné praktiky. Po odchode zo Slovenska pôsobil v zdravotníckom zariadení vo Viedni bez získania potrebnej registrácie.


Súvisiaci článok
Boris Kollár oznámil pokus o návrat do veľkej politiky
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť