Utorok 02. 07. 2024 03:09:39 | Meniny má Berta

V Dubnici nad Váhom zrekonštruujú panelák, budú v ňom nájomné byty

DUBNICA NAD VÁHOM / Po viac ako 20 rokoch obyvatelia mesta nemusia obchádzať Okružnú ulicu, na ktorej sa nachádza panelák s číslom 293. Obyvateľov vysťahovali, mesto ho chce obnoviť.

Natália Štepanovičová|29. jún 2024|07:55:52

Zdroj: Mesto Dubnica nad Váhom

Súvisiaci článok
Mesto Ružomberok chce vybudovať ďalšie dva nájomné bytové domy
Čítajte viac >

S prípravou projektu začala samospráva v roku 2019. Nájomníci žili neprispôsobivým štýlom a ohrozovali spoluobčanov v okolí.

Nerešpektujú nedodržiavanie pravidiel

"Bol by som rád, aby sa tento deň a tento panelák stali akýmsi mementom toho, že v Dubnici nad Váhom nebudeme rešpektovať nedodržiavanie pravidiel ani protispoločenské správanie. Nebudeme rešpektovať ani, to, že sa ostatní Dubničania majú skladať na záväzky druhých,“ povedal pri oznamovaní rekonštrukcie primátor mesta Peter Wolf.

Samotnej realizácii predchádzalo viacero súdnych sporov, primátorovi sa vyhrážali smrťou. Neprispôsobiví obyvatelia boli z domu nakoniec vysťahovaní bez náhradného bývania. Tým, ktorí svoje záväzky plnili, ponúklo mesto nájomný byt. Panelák radnica komplexne zrekonštruuje. Financovaná bude formou úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania.

DSC_2.jpg Zdroj: Mesto Dubnica nad Váhom

"Po obnove v sume viac ako jeden milión eur bude k dispozícii 36 jednoizbových bytov pozostávajúcich z predsiene, kuchyne, izby a kúpeľne s WC. Napĺňame tak ďalší z našich cieľov, ktorým je zabezpečiť možnosti dostupného a adekvátneho bývania pre všetkých, ktorí chcú v Dubnici nad Váhom žiť, pracovať a vytvárať hodnoty,“ doplnil Wolf.

Dopyt po jednoizbových bytoch

Zástupkyňa primátora Andrea Blajsková skonštatovala, že záujem o nájomné bývanie rastie. "Len minulý rok sme prvým nájomníkom odovzdali 24 nájomných bytov, ktoré vznikli v budove bývalej ZUŠ. Aktuálne evidujeme 36 žiadostí, prevažuje požiadavka o jednoizbové byty,“ vysvetlila Blajsková s tým, že nájomníci paneláka na Okružnej ulici nebudú zaradení do evidencie uchádzačov o nájomné bývanie. dsc_3.jpg Zdroj: Mesto Dubnica nad Váhom

Hovorca Dubnice nad Váhom Ľubomír Bobák informoval, že dostupné nájomné bývanie by malo vzniknúť aj v areáli bývalého stredného odborného učilišťa, ktoré od roku 2022 patrí do majetku mesta.

"Ďalších takmer 40 dvojizbových mestských bytov by malo vzniknúť na Bratislavskej ulici, konkrétne v paneláku č. 441. Podľa stavebného úradu sa projekt nachádza vo fáze povoľovacích procesov," dodal Bobák.


Súvisiaci článok
V Martine postavia nájomné byty, či ich bude spravovať mesto, nie je jasné
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť