Pondelok 16. 09. 2024 21:43:36 | Meniny má Ľudmila

Folklórny festival v Dubnici nad Váhom oslávi jubileum veľkolepo. Vystúpi na ňom aj SĽUK

DUBNICA NAD VÁHOM/ Už zajtra sa v Dubnici nad Váhom uskutoční jubilejný 30. ročník Dubnického folklórneho festivalu (DFF), ktorý potrvá až do nedele. Návštevníci sa môžu tešiť na slovenské a zahraničné folklórne súbory. Okrem nich sa s programom predstaví aj SĽUK. Organizátori sľubujú tri dni plné tanca a hudby. Súčasťou festivalu bude tradičný Dubnický jarmok v Parku J. B. Magina.

Natália Štepanovičová|29. august 2024|15:21:12

Zdroj: Dubnický folklórny festival

Súvisiaci článok
Klienti dubnického zariadenia pre seniorov bývajú v nových priestoroch
Čítajte viac >

Vedúca oddelenia kultúry a knižnice Zuzana Múkerová povedala, že tento rok okrem domácich dubnických a zahraničných folklórnych súborov návštevníci uvidia aj hosťujúce, medzi ktoré patrí FS Urpín z Banskej Bystrice, FS Považan z Považskej Bystrice a VSLPT Poľana z Brna.

Návštevníci uvidia aj SĽUK

"Na nádvorí dubnického kaštieľa privítame SĽUK, FS Vranovčan s ich programom Poklona a tiež Jána Ambróza, ktorého bude doprevádzať Ľudová hudba Michala Pagáča, " priblížila niektorých účinkujúcich festivalu Múkerová.

Do Dubnice nad Váhom počas 30 rokov festivalu zavítali niektoré súbory opakovane, ale organizátori sa vždy potešia aj nováčikom. DFF-2024_Plagat-A3_programovy-final-1-724x1024.jpg

Zdroj: Dubnický folklórny festival

Výzvou je bezproblémový priebeh aj počasie

Podľa vedúcej oddelenia kultúry a knižnice je najväčšou výzvou naplánovať festival tak, aby počas troch dní prebehol bez problémov. Veľkým otáznikom je vždy počasie, ktoré vie zamiešať kartami. Doposiaľ sa ale vyrovnali aj s ním. Múkerová doplnila, že vždy sa snažia skoncipovať program tak, aby zaujal všetky vekové kategórie a bol pre ne zaujímavý. Zatiaľ sa to podľa nej vždy podarilo.

Usporiadatelia chcú latku DFF posúvať každý rok vyššie a vyššie a plniť ciele, ktoré si pri jeho organizácii, stanovujú.

"Dôležitá je pre nás vždy spokojnosť návštevníkov a prinášanie kvalitných folklórnych vystúpení, ktoré robia radosť všetkým návštevníkom. Tiež sme radi, keď sa v našom meste cítia dobre aj účastníci programu," dodala na záver dubnická vedúca oddelenia kultúry a knižnice.

Ambroz_plagat-3-724x1024.png

Zdroj: Dubnický folklórny festival

Dubnický folklórny festival (DFF) s medzinárodnou účasťou vznikol v roku 1994 na podnet mladých ľudí zaujímajúcich sa o folklór a bývalých aktívnych členov FS Vršatec. Cieľom snaženia bolo vytvoriť podmienky ku stretnutiu dubnických folkloristov s domácimi i zahraničnými súbormi.


Súvisiaci článok
Myjava bude opäť medzinárodná. Začínajú sa folklórne slávnosti
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť