Sobota 18. 05. 2024 20:33:30 | Meniny má Viola

Mladí Slováci sa o bronz pobijú so Švédmi a veria si. Tí v skupine podľahli aj Čechom

FÍNSKO/ Švédski hokejisti do 18 rokov podľahli v semifinále MS Kanade tesne 5:4 a v zápase o tretie miesto nastúpia v nedeľu od 13-tej proti Slovákom. Naši mladíci nestačili na USA, keď prehrali 2:7.

Michal Filek|5. máj 2024|10:00:06

Zdroj: Facebook/Hockey Slovakia

Súvisiaci článok
Mladí Slováci senzačne postúpili cez Čechov do semifinále MS
Čítajte viac >

Kanadskí hokejisti sa stali druhými finalistami svetového šampionátu hráčov do 18 rokov. Kanaďania zdolali v semifinále vo fínskom Espoo rovesníkov zo Švédska 5:4, keď po prvej tretine bolo už 0:4.

Slováci prehrali s USA vysoko 2:7, po bojovnom výkone, no jasnej prevahe Američanov.

Na Švédov si však naši trúfajú. Domov chcú priviezť medailu. Toto povedali tréner a dvaja hráči pre portál hockeyslovakia po prehre s USA.

Martin Dendis, tréner SR: "Som hrdý na chlapcov ako v zápase bojovali a ako sa zomkli jeden za druhého. Dali do toho všetko. Vedeli sme, že Američania sa snažia na každého súpera vybehnúť, dať pár gólov a potom kontrolovať zápas. Som rád, že sme prvotný tlak ustáli a išli sme do druhej tretiny za otvoreného skóre. Tam nás však pribrzdili prinajmenšom diskutabilné vylúčenia a USA zároveň ukázali kvalitu vo svojich presilových hrách. Striedaním brankára sme chceli dať tímu nový impulz. Čaká nás posledný zápas o tretie miesto a urobíme maximum pre to, aby sme doniesli domov bronz."

Adam Nemec, útočník SR a autor gólu: "Bol to veľmi ťažký zápas. Prvú tretinu sme siahali na päty Američanom a keď sme znížili na 1:2, tak sme mali veľa šancí na vyrovnanie. Žiaľ, súper prevzal taktovku zápasu v druhej tretine cez presilovky. Tie majú vynikajúce. Musíme teraz hodiť za hlavu tento zápas, čaká nás posledný duel sezóny a musíme dať do toho v nedeľu všetko."

Tomáš Chrenko, útočník SR a autor gólu: "Prvých desať minút sme mali príliš veľký rešpekt, nehrali sme dobre. Potom sme sa však zlepšili a do druhej tretiny sme išli s cieľom vyrovnať skóre. Američania to však prebrali do svojich rúk, boli sme nedisciplinovaní a emócia na striedačke nebola taká, aká by mala byť. Určite sme mali aj dobré momenty a treba ich preniesť do zajtrajšieho zápasu. Ideme si v ňom po medailu."

VÝSLEDKY ŠVÉDOV NA MS

Skupina: Kanada – Švédsko 6:3, Švédsko – Kazachstan 7:1, Česko – Švédsko 3:2, Švédsko – Švajčiarsko 3:2. Štvrťfinále: Švédsko – Fínsko 2:1. Semifinále: Kanada – Švédsko 5:4.

Zápas začína v nedeľu 5. mája o 13.00 a vysiela ho JOJ Šport.


Súvisiaci článok
Šatan potvrdil, že na MS prídu ďalší dvaja hokejisti zo zámoria
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť