Nedeľa 05. 05. 2024 23:44:30 | Meniny má Lesia, Lesana

Lahôdka v Kežmarku. V rámci hudobnej jari vystúpia Rikkon aj Slováček

KEŽMAROK/ Na prvom koncerte sa zmiešajú rôzne hudobné žánre i druhy umenia. Do popredia sa dostane nielen hudba, no i hovorené slovo, a to vďaka skvelej herečke a moderátorke Bibiane Ondrejkovej. 47. ročník tohto podujatia predstaví zvučné mená – Marcella Molnárová, Richard Rikkon, legendárny Felix Slováček a ďalší. Zdroj: Mesto Kežmarok

Lenka Ménová|24. apríl 2024|09:00:06

Zdroj: Facebook / Mesto Kežmarok - oficiálna stránka

Súvisiaci článok
Športovcom roka v Prešovskom kraji sa stal tretí rok za sebou zápasník Salkazanov. Do Športovej siene slávy pribudli ďalší dvaja športovci
Čítajte viac >

Prvý koncert zaznie v utorok 7. mája

„Hostiteľka večera herečka a moderátorka Bibiana Ondrejková a jej hostia – speváčky Marcella Molnárová, Greta Pogany a klavirista Pavol Bodnár dokážu, že aj vážna poézia a hudba môže byť veselá a veselá poézia a hudba môže byť vážna a že nič z toho nie je nuda. Program Len tak zľahka len tak zľahka počíta aj s interakciou divákov. Zároveň to je názov básnickej zbierky Bibiany Ondrejkovej,“ informovala referentka kultúry Barbora Kaprálová.

V Základnej škole Antona Cígera v Kežmarku sa budú môcť poslucháči započúvať do Piesní srdca. V koncertnom programe Ľuba Šama, multižánrového huslistu a Karin Sarkisjan, klaviristky a huslistky arménskeho pôvodu, zaznejú piesne židovského, ukrajinského a arménskeho pôvodu, ovplyvnené balkánskou hudbou a jazzom.

Ľubo Šamo pochádza z Vranova a na slovenskú hudobnú scénu prináša netradičné elektronické husle. Karin Sarkisjan je rodáčka z arménskeho Jerevanu, ktorá sa s obľubou venuje aranžovaniu ľudových piesní pre rôzne nástroje. Hosťuje na hudobných koncertoch mnohých skupín.

Zdroj: Ľubo Šamo
Zdroj: Karin Sarkisjan

Spoločný koncert sláčikového orchestra Základnej umeleckej školy Antona Cígera Kežmarok a Państwowej szkoly muzycznej v Bochni privíta divákov 24. mája na v poradí treťom koncerte Kežmarskej hudobnej jari. V spomínanej škole majú deti možnosť nielen učiť sa hre na hudobné nástroje, ale aj milovať hudbu, podieľať sa na jej tvorbe a cítiť ju všade okolo seba.

Zdroj: ZUŠ Antona Cígera

Posledný koncert bude patriť Richardovi Rikkonovi a Felixovi Slováčekovi

V piatok 31. mája o 18.30 hod. v drevenom kostole zaznie posledný, štvrtý koncert Kežmarskej hudobnej jari 2024. Patriť bude Richardovi Rikkonovi a Felixovi Slováčekovi.

„Klavírny virtuóz Richard Rikkon a legenda českej hudobnej scény, klarinetista, saxofonista a dirigent Felix Slováček zahrajú skvelé skladby od najväčších klasických skladateľov, ale aj mnohé skladby z popového a jazzového žánru, soundtracky z filmov i muzikálové lahôdky,“ doplnila Barbora Kaprálová.

Klavirista Richard Rikkon sa stal verejne známym vďaka SuperStar, kde sprevádzal nádejných spevákov a speváčky svojou hrou na klavír, ktorej sa venuje už od svojich štyroch rokov. Je tvorcom projektu pre hudobne nadané deti z celého Slovenska.

Zdroj: Richard Rikkon

Felix Slováček je popredným českým multiinštrumentalistom, hudobným skladateľom i dirigentom. Jeho rodné meno je Antonín Slováček a ako sa nedávno vyjadril pre médiá, pred rokmi by mu nenapadlo, že v roku 2024 ako 80-ročný bude ešte aktívne vystupovať na pódiách.

Zdroj: Antonín Felix Slováček

Súvisiaci článok
Park zvierat v Stropkove opäť otvoril svoje brány. Návštevníkov potešil bezplatnými vstupmi
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť