Sobota 27. 07. 2024 02:04:25 | Meniny má Božena

Fantastická Ema Kapustová sa stala juniorskou vicemajsterkou sveta v biatlone!

OTEPAA/ Ema Kapustová je v súčasnosti najväčšou slovenskou biatlonovou nádejou. Opäť to dokázala v nedeľu vo vytrvalostných pretekoch junioriek na 12,5 km na majstrovstvách sveta. S nástrelom štyroch núl na strelnici obsadila druhé miesto a pre Slovensko získala titul vicemajsterky sveta.

Michal Filek|25. február 2024|15:12:50

Zdroj: slovenskybiatlon.sk

Súvisiaci článok
Paráda! Ema Kapustová získala ďalší bronz
Čítajte viac >

Ema súťažila proti minimálne desiatim pretekárkam, ktoré už pravidelne bojujú v pretekoch svetového pohára žien. Dnes opäť potvrdila, že jej streľba má svetové parametre a práve preto, že jej v počte chýb na všetkých štyroch položkách svietila nula, dosiahla historický úspech.

Ema Kapustová začala preteky 9. bežeckým častom, porovnateľným so zvučnejšími menami – prvé kolo stratila na najrýchlejšiu Anderssonovú 27 sekúnd. V prvej ležke mala výborné rany, hoci štvrtý terčík, kam náboj tesne dopadol, sa sklápal menej ochotne.

Obe streľby vybavila za 30 sekúnd. Prvú stojku si postrážila, trochu dlhšie čakala na prvý výstrel, ale všetko padlo tam, kam malo.

Po polovici pretekov sa virtuálne držala na pódiu. Aj tretia nula po ľahu sa vyznačovala precíznym mierením.

Po poslednej streľbe, v stoji, odľahlo nám i jej, keďže všetky jej rany boli v poriadku. Ku koncu ju z favoritiek ešte ohrozovala Repinčová, no Slovinka napokon došla virtuálnych dvadsaťtri sekúnd po Kapustovej.

Po príchode všetkých favoritiek do cieľa tak bolo viac-menej jasné, že si vyslúžila striebornú medailu so stratou 1:23 na prvú Tannheimerovú.

„Dnes to bolo veľmi náročné. Nešlo sa mi úplne fajn, ale dokázala som si to rozložiť tak, že som vedela, že na poslednom úseku môžem ešte trocha zrýchliť. Na strelnici to bolo ustráchané, nebola som si úplne istá tými ranami, tak som tam trošku dlhšie postála. Som rada, že to boli štyri nuly, lebo pri dnešných podmienkach bol predpoklad, že štyri nuly môžu spraviť pekný výsledok,“ zhodnotila pre stránku Slovenský biatlon v cieli spokojná vicemajsterka sveta.

výsledky zdroj slovenský biatlon.png


Súvisiaci článok
Na domácich majstrovstvách Európy získala Ema Kapustová bronz
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť