Sobota 27. 07. 2024 01:48:49 | Meniny má Božena

Od pondelka začínajú v Prešovskom kraji jarné prázdniny. Ponúkame vám niekoľko zaujímavých tipov, ako si s deťmi užiť voľné dni

PREŠOVSKÝ KRAJ/ Týždňové jarné prázdniny v Prešovskom kraji začínajú v pondelok 26. februára a budú trvať až do piatka 1. marca. K tomu samozrejme treba pripočítať aj víkendové dni a detský i študentský svet je hneď o čosi krajší. Prinášame vám niekoľko tipov, čo a kde môžete s deťmi robiť. Ponuka je naozaj pestrá a je skutočne z čoho vyberať, nechajte sa preto inšpirovať.

Lenka Ménová|25. február 2024|12:00:20

Zdroj: Unsplash.com

Súvisiaci článok
Manželské páry, ktoré sú spolu 50 a viac rokov, zažili príjemné stretnutie v Sninskom kaštieli
Čítajte viac >

Prešovský i Košický kraj preberajú pomyselnú prázdninovú štafetu od Banskobystrického, Žilinského a Trenčianskeho kraja, kde si ešte deti užívajú posledné voľné dni pred návratom do školských lavíc. Prešovský samosprávny kraj pozýva všetky prázdninujúce deti do svojich kultúrnych organizácií, kde ich čaká bohatý a pestrý, navyše veľmi zaujímavý program.

ABC Centrum voľného času Prešov (CVČ) i Krajské múzeum pripravujú deťom každoročne prázdninový program

ABC v Prešove tu bude opäť pre vás a vaše ratolesti, pre ktoré pripravili na celý týždeň zaujímavý program. Či už to bude stolnotenisový turnaj, zumba, tanečná škola, zábava na počítači alebo niečo iné, každý si vyberie to, čo ho zaujíma a baví.

Krajské múzeum Prešov zas pozýva deti okrem stálych expozícií a aktuálnych výstav aj na tvorivé dielne tradičných remesiel. Pripravená je aj špeciálna interatívna prehliadka výstavy Príroda Domaše s naším zoológom.

Zdroj: FB Prešovský samosprávny kraj

S pestrou ponukou nezaostáva ani CVČ Olymp Levoča

Futbalový turnaj, program v Planetáriu, prázdninové kúpanie v Aquacity Poprad, korčuľovanie, detské ihrisko, Alexpark, či turistika a ak sa vám máli, zďaleka to nie je všetko, čo má CVČ Olymp v ponuke pre prázdninujúce deti.

Zdroj: FB Cvč Olymp Levoča

Vysoké Tatry – hory zážitkov

Na Štrbskom Plese pripravili pre deti trojdňový program, ktorý sa skladá z lyžiarskych pretekov pre deti v zjazdovom lyžovaní a v snowboardingu a Prázdninovej detskej zóny. Odmena sa ujde všetkým zúčastneným a deti sa môžu tešiť na rôzne atrakcie na snehu, stanoviská s animátormi, tvorivé dielne, Šmolko párty, maskota a mnoho ďalších lákadiel.

Jarné prázdniny klopú aj na hradnú bránu Ľubovnianskeho múzea

Od utorka 27. februára až do nedele 3. marca budú sprístupnené prehliadky celého hradu Ľubovňa. A ako inak, nádherné výhľady budú úplne a pre všetkých grátis. Deti zabudnú na to, čo je to nuda aj v Ľubovnianskej knižnici, kde pre ne pripravili program plný hier a zábavy – zážitkové čítanie, spoločenské hry, programovanie, cvičenie, aj modelovanie.

Zdroj: FB Ľubovnianske múzeum

Turistické informačné centrum Svidník pripravilo pre deti zaujímavý program

Vo Svidníku bude prebiehať počas celých jarných prázdnin pátracia hra „Lov na Svidník“. Herný plán je pre záujemcov dostupný v Turistickom informačnom centre. A na čo sa môžu deti tešiť? Napríklad na Rozprávkové premietanie v kine (Zbesilá jazda, Mega super), program v Aquaruthenia (Nočné kúpanie, Balónové variácie, Potápanie zadarmo, Vodné hry a pod.) a zimný štadión ponúka možnosť verejného korčuľovania i prenájmu ľadovej plochy.

Zdroj: FB Svidník - oficiálna stránka mesta

Prázdniny v knižnici sú super – to vedia aj v Hornozemplínskej knižnici vo Vranove

Hornozemplínska knižnica vo Vranove nad Topľou pozýva záujemcov na podujatie Teens Day, ktoré bude trvať v týždni počas jarných prázdnin. Pripravená je pestrá škála workshopov so zaujímavými lektormi – výtvarný, ilustrátorský, tvorivý, komiksový a akvaristický. Toto podujatie je organizované v rámci projektu Multifunkčné centrum 4.0, podporeného z Nórskeho finančného mechanizmu.

Bezpečné prázdniny – tak také deti čakajú v Okresnej knižnici Dávida Gutgesela v Bardejove

Prázdninové aktivity v knižnici budú tento rok zamerané na preventívnu bezpečnosť detí a predstavenie práce polície. Preventívnou bezpečnosťou prevedie deti lektorka Michaela Vojtašková z Okresného riaditeľstva policajného zboru v Bardejove.

Zdroj: FB Okresná knižnica Dávida Gutgesela v Bardejove

Je teda isté, že ak deti budú mať záujem, aj vo svojom meste či obci vedia prežiť pekné prázdninové dni s pestrým výberom zaujímavého programu. Pri výbere sa orientujte predovšetkým na centrá voľného času, knižnice a múzeá, prípadne získate potrebné informácie v mestských informačných centrách.


Súvisiaci článok
Vo Veľkom Šariši majú vlastnú komunitnú pec. Nedávno zažila svoju premiéru a bol to veru parádny zážitok
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť