Štvrtok 25. 07. 2024 03:28:29 | Meniny má Jakub, Timur

Svetový pohár v Jasnej bude, organizátori majú prísľub o dofinancovaní. Vysielať ho však nebude RTVS, ale JOJ Šport

BRATISLAVA/ Fond na podporu športu má záujem poskytnúť organizátorom prostriedky na dofinancovanie pretekov svetového pohára žien, ktoré sa budú konať v januári v Jasnej. Neuvidia ich však, napriek počiatočnej dohode diváci verejnoprávnej televízie RTVS. Odvysiela ich súkromná televízia JOJ Šport.

Michal Filek|8. december 2023|11:00:06

Zdroj: Facebook/Ski World Cup Jasná

Súvisiaci článok
Namiesto pretekov hanba? Svetový pohár s Peťou Vlhovou v Jasnej možno nebude. Zväz žiada o dotáciu, ministerstvo zatiaľ nerozhodlo
Čítajte viac >

Informáciu priniesla verejnoprávna RTVS a portál spravy.rtvs.sk.

Televízia informuje, že po tom, ako pretekom v Jasnej hrozilo zrušenie pre nedostatok peňazí, oznámili zástupcovia organizátora a riaditeľ Fondu na podporu športu Radoslav Jenčuš, že majú záujem poskytnúť chýbajúcich 900-tisíc eur.

Teraz sa vraj riešia už len technické záležitosti a presná výška podpory.

Definitívnu pozitívnu správu z fondu očakáva prezident Zväzu slovenského lyžovania Martin Paško 14. decembra.

375167812_705410468297731_3874005766421049950_n.jpg

Takže preteky síce s najväčšou pravdepodobnosťou budú, ale neuvidia ich diváci verejnoprávnej televízie. Aj napriek dofinancovaniu zo štátu ich odvysiela súkromná komerčná televízia JOJ Šport.

A to aj napriek tomu, že organizátori ako prvý oslovili RTVS a ponúkli im prenos a následne došlo k počiatočnej dohode.

Následne sa však vraj prestali ozývať a došlo k dohode s JOJ-kou.

„Rozprávali sme sa s RTVS aj s ďalšími partnermi, ktorí by to mohli na Slovensku vysielať, ale z titulu, že súkromná televízia vysiela sedemdesiat percent SP v rámci Slovenska, sme sa dohodli s nimi. Ponuka nie je o peniazoch, ktoré ponúkli za vysielanie na Slovensku, ale o výbornej práci s našou mládežou a prezentovaní celého zimného športu na Slovensku,“ uviedol Paško a cituje ho RTVS.

Na jeho slová zareagoval šéf športu RTVS Ján Žgravčák. S konaním lyžiarskeho zväzu vyjadril nespokojnosť.

„Na rokovaniach sme sa dohodli, že to teda bude v RTVS a potom sa zrazu organizátori prestali ozývať a následne sme sa až po našom pátraní dozvedeli, že to dali konkurenčnej televízii. Pre nás je to naozaj neuveriteľný prístup, keďže nás sami oslovili a sami prišli s ponukou, na čo sme reagovali pozitívne. Mrzí nás, že za štátne peniaze, hoci tvrdia, že nejde o peniaze, chcú zorganizovať SP v slovenskom lyžiarskom stredisku a napriek tomu to nemá vysielať verejnoprávna televízia. Toto by sa nemalo stávať. Ak chce niekto robiť niečo komerčne, tak nech to robí za komerčne peniaze. Ak chce niekto robiť niečo za verejné prostriedky, tak nech aj verejnoprávna televízia môže takéto podujatia sprostredkovať, “ uzavrel Žgravčák.


Súvisiaci článok
To je krása! Trofeje pre víťazky svetového pohára v Jasnej sú na svete. Pozrite sa, ako vznikali (FOTOGALÉRIA)
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť