Štvrtok 19. 09. 2024 23:31:42 | Meniny má Konštantín

Na festivale v Jihlave bude mať premiéru dokument o prezidentke Zuzane Čaputovej

SLOVENSKO/ JIHLAVA/ Časozberný dokument zachytávajúci zákulisie pôsobenia prezidentky Zuzany Čaputovej v úrade bude mať svetovú premiéru na 28. Medzinárodnom festivale dokumentárnych filmov (MFDF) Ji.hlava. Festival ho uvedie v hlavnej súťažnej sekcii Opus Bonum 25. októbra.

TASR|19. september 2024|14:00:07

Zdroj: ji-hlava.cz

Súvisiaci článok
V Trenčianskych Tepliciach sa stretli hviezdy slovenského a českého filmu, aby si prevzali jedinečné ocenenie
Čítajte viac >

TASR o tom za tvorcov informoval Bohuš Mäsiarčik.

"Od revolúcie sme nemali možnosť vidieť, ako vlastne politik naozaj pracuje," hovorí o motivácii nakrútiť dokument jeho scenárista a režisér Marek Šulík. Intímny portrét prvej slovenskej prezidentky je prierezom piatich turbulentných rokov, a to aj v situáciách, kam sa novinári a iné kamery nedostali.

"Nakrúcal som 261 dní a okrem 352 hodín vlastného materiálu sme spracovávali desiatky hodín archívneho materiálu rôzneho pôvodu," dodáva Šulík k filmu, ktorý divákom priblíži každodennú pracovnú agendu, výnimočné situácie, tlak politických oponentov, rozhodnutia hlavy štátu, osobné prežívanie politiky i materstva.

Po premiére na jihlavskom festivale zamieri dokument na festival Jeden svet, ktorý ho premietne 27. októbra. Následne pôjde film Prezidentka do slovenských kín (31. 10.). Za snímkou stojí spoločnosť Hitchhiker Cinema v koprodukcii s českou distribučnou spoločnosťou Aerofilms, Slovenskou televíziou a rozhlasom, Českou televíziou a spoločnosťou filmotras.


Súvisiaci článok
SĽUK sa zapísal do sŕdc miliónov divákov. Vznikol pred 75 rokmi
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
Bez predsedu parlamentu môžeme byť pokojne aj do konca volebného obdobia, tvrdí ústavný právnik
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť