Štvrtok 19. 09. 2024 21:29:55 | Meniny má Konštantín

Dojem sme zanechali dobrý, myslí si tréner Weiss po debakli 1:5 v Glasgowe

GLASGOW/ Futbalisti ŠK Slovan Bratislava vstúpili do hlavnej fázy Ligy majstrov 2024/25 vysokou prehrou na štadióne Celticu Glasgow 1:5. O góly domácich sa postarali Liam Scales, Kjogo Furuhaši, z penalty Arne Engels, Nikolas Kühn a Adam Idah. Za hostí znížil Kevin Wimmer. "Belasí" najbližšie 1. októbra privítajú doma jedného z favoritov na titul Manchester City.

TASR|19. september 2024|07:13:28

Zdroj: Facebook/ŠK Slovan Bratislava

Súvisiaci článok
Štyria súperi Slovana vstúpili do LM. Bayern neskutočne nadelil Záhrebu!
Čítajte viac >

Slovan sa predstavil premiérovo v hlavnej fáze Ligy majstrov, no veril v lepší výkon. Proti domácim, ktorých hnal plný Celtic Park, sa len ťažko presadzovali a nedokázali sa vyrovnať s ich dôrazným pressingom a rýchlosťou. Do polčasu síce prehrávali iba 0:1, no ihneď po zmene strán inkasovali ďalší gól a rozbehnutých domácich už nedokázal zastaviť ani pekný zásah Wimmera z 61. minúty. Celtic natiahol svoju sériu bez prehry už na 19 zápasov vo všetkých súťažiach. Doma neprehral od decembra 2023 už 18. duel za sebou.

Slovanisti si v hlavnej fáze zahrajú najbližšie proti City a čakajú ich aj Bayern Mníchov, Atletico Madrid, AC Miláno, Dinamo Záhreb, VfB Stuttgart a FC Girona. Liga majstrov sa v tomto ročníku hrá v novom ligovom formáte s 36 tímami.

Celtic Glasgow - ŠK Slovan Bratislava 5:1 (1:0)

Góly: 17. Scales, 47. Furuhaši, 56. Engels (z 11 m), 70. Maeda, 87. Idah - 60. Wimmer. Rozhodovali: Makkelie - Steegstra, de Vries (všetci Hol.), ŽK: Johntson, Carter-Vickers - Weiss ml., Wimmer, Tolič, 56.826 divákov.

Celtic: Schmeichel - Johnston (77. Ralston), Carter-Vickers (85. Trusty), Scales, Taylor - Engels, McGregor, Hatate (77. Bernardo) - Kühn (71. Forrest), Furuhaši (77. Idah), Maeda.

SLOVAN: Takáč - Blackman, Kašia, Bajrič, Wimmer - Kucka (85. Gajdoš), Ignatenko (76. Savvidis) - Barseghjan (76. Marcelli), Tolič, Weiss ml. (76. Mak) - Strelec (85. Metsoko).

David Strelec, útočník Slovana: "Bol to náročný zápas. Škoda, že sme nedali na 1:0 alebo 1:1. V druhom polčase nás rozobrali a môžeme byť radi, že sme dostali len päťku. Atmosféra bola super aj ľudia. Ale my sme sem prišli uhrať nejaký bod, pretože nás čakajú nároční súperi. Žiaľbohu, sa nám to nepodarilo."

Juraj Kucka, stredopoliar Slovana: "Dostali sme dobrú školu futbalu. Videli sme, ako veľmi to je rýchle, aby sme sa vyrovnali takýmto mužstvám. Niečo sme ukázali, ale veľa toho treba zlepšiť. Hlavne prechod do útoku. Celé ich mužstvo bolo kvalitne zorganizované, dobre sa pohybovali a dostávali sa nám za chrbát. Vedeli si to dať v správny moment. Musíme si duel rozobrať, tréneri nám ukážu dobré aj zlé veci. Možno treba byť viac efektívny, keď sa dostaneme k bráne."

Vladimír Weiss ml., krídelník a kapitán Slovana: "Veľmi ťažký zápas. Je to iný Celtic ako pred pár rokmi. Škoda, že za stavu 0:1 sme nevyužili šance. Súper ukázal veľkú kvalitu a zaslúžene vyhral. Ak by som využil šancu, možno by to bol iný duel. Nevyšiel mi však krok ani strela. Veľká smola bola gól po prestávke, čo nám nepomohlo. Myslím si, že naši chalani tam však odovzdali všetko. Vieme, čo nás v Lige majstrov čaká, nebude to jednoduché. Berieme si odtiaľ nejaké skúsenosti. Musíme si to užívať spolu s ľuďmi a bojovať."

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Samozrejme, dosť vysoká prehra na to, čo sme odohrali. Bol som veľmi spokojný s prvým polčasom. Prakticky sme dostali gól zo štandardky a Vlado mal veľkú šancu, ktorú nevyužil. Cez polčas sme si hovorili, že musíme prežiť ten úvodný tlak. Bohužiaľ, dostali sme druhý, tretí gól a o zápase bolo rozhodnuté. Skorigovali sme, ale už na nás bola aj únava. Som hrdý na mužstvo, nehrali sme ustráchaný futbal. Samozrejme, že 1:5 je vysoká prehra. Išli sme však nadoraz s vynikajúcim súperom. Myslím si, že dojem sme zanechali dobrý. Mali sme dve-tri šance, keď sme mohli skorigovať. Myslím si, že 1:5 sme si nezaslúžili. Dostali sme však góly po lacných stratách."


Súvisiaci článok
Deň D pre Slovan je tu. Weiss verí, že v Celtic Parku dokážu prekvapiť!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť