Štvrtok 19. 09. 2024 02:20:10 | Meniny má Konštantín

Situácia na Myjave sa zhoršila, problémy narobila voda aj vietor

MYJAVA/ V noci zo soboty na nedeľu prišlo k zhoršeniu hydrometeorologickej situácie na území mesta. Kvôli neutíchajúcemu dažďu naďalej stúpali hladiny vodných tokov a kvôli vetru museli zasahovať na viacerých miestach hasiči.

Natália Štepanovičová|15. september 2024|11:47:19

Zdroj: Mesto Myjava

Súvisiaci článok
Povodňová situácia na Myjave je zatiaľ pod kontrolou, večer ju môžu skomplikovať prítoky aj silný vietor
Čítajte viac >

Tí odstraňovali popadané konáre a stromy na niektorých komunikáciách a vietor spôsobil viaceré výpadky elektrickej energie.

"Suchý polder pri myjavskej nemocnici sa začal plniť a prišlo k vybreženiu prítokov rieky Myjava. Pod vodou je napríklad časť Trnovce, kde sú zaplavené cesty, amfiteáter a voda sa priblížila k rodinným domom," spresnil situáciu hovorca mesta Marek Hrin.

Okrem toho informoval, že sa vylial aj potok Smíchov, ktorý zaplavil cestu a pozemky rodinných domov v časti Turá Lúka. Správa ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja tu v smere na Senicu znížila rýchlosť pre vozidlá na 30 km/h.

Tak isto sa vyliala vodná nádrž v časti U Vankov. Na hrane kapacity je potok v časti Malejov, kde sa voda pomaly dostáva na cestu a tiež Ulica Žaboškreky v Myjave, kde by mohol situáciu skomplikovať potok Cengelka.

V teréne sú zamestnanci mesta, Správy majetku mesta Myjava, mestská polícia, dobrovoľní hasiči i príslušníci Hasičského a záchranného zboru SR. Rozvážajú vrecia s pieskom, odstraňujú konáre z komunikácií a vodných tokov, kde by mohli brániť prietoku vody v koryte.

povodenseptember1.jpg Zdroj: Mesto Myjava povodenseptember2.jpg Zdroj: Mesto Myjava povodenseptember3.jpg Zdroj: Mesto Myjava povodenseptember4.jpg Zdroj: Mesto Myjava


Súvisiaci článok
Vyplavený potok v Stupave ohrozuje rodinné domy
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť