Pondelok 16. 09. 2024 13:28:36 | Meniny má Ľudmila

Danko vyzýva Hlas, aby sa pridal k odvolávaniu Šimečku

SLOVENSKO/ Slovenská národná strana (SNS) vyzýva poslancov Hlasu-SD, aby pridali svoje podpisy k návrhu na odvolanie podpredsedu Národnej rady (NR) SR Michala Šimečku (PS) z funkcie. SNS ich žiada, aby nespochybňovali postup koalície voči Šimečkovi. Koalícia musí podľa šéfa SNS Andreja Danka ukázať jednotný postup.

TASR|4. september 2024|18:30:31

Ilustračné foto. Zdroj: Facebook/Slovenská národná strana

Súvisiaci článok
HLAS nemusí podporiť niektoré návrhy SNS. Šutaj Eštok očakáva, že Šimečka odstúpi sám
Čítajte viac >

"Strany Smer-SD a SNS spracovali návrh na odvolávanie Michala Šimečku v súvislosti s dotáciami, ktoré dostala Nadácia Milana Šimečku a partnerka Michala Šimečku, predsedu strany Progresívne Slovensko. Je nepredstaviteľné, aby Michal Šimečka zotrval vo svojej funkcii," uviedla SNS v stanovisku, ktoré TASR zaslala hovorkyňa strany Zuzana Škopcová.

"SNS sa vyjadruje takýmto verejným spôsobom, pretože samotnú podporu spochybňuje predseda strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok a osobitne i poslanec Národnej rady SR Samuel Migaľ," doplnila.

SNS verí, že Hlas-SD koalíciu nezradil, vyzýva aj na ďalšie kroky. "Priatelia Michala Šimečku ako Bútora, bývalý minister školstva, musia ako poradcovia u ministra Druckera bezodkladne skončiť vo výkone svojej poradenskej činnosti. Koalícia musí byť jednotná v týchto časoch, keď je potrebné konsolidovať verejné financie a bojovať s opozíciou," uviedla Škopcová.

Návrh na odvolanie Šimečku z funkcie majú poslanci podať vo štvrtok (5. 9.). Hlas-SD sa nevyjadril, či návrh podporí, mal o tom rokovať na predsedníctve. Líder Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok verí, že Šimečka z postu odstúpi sám, preto si myslí, že schôdza k odvolávaniu sa neuskutoční.


Súvisiaci článok
Kresťanskí demokrati a Progresívci tvrdia, že firmy rodinne napojené na Fica dostávali dotácie od štátu
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť