Piatok 18. 10. 2024 05:01:34 | Meniny má Lukáš

Dve rozkošné mláďatá pandy červenej sú novými prírastkami bojnickej zoo

BOJNICE/ Kolekciu zvierat v Národnej zoologickej záhrade v Bojniciach doplnili dve malé pandy červené. Dvojica mláďat sa tam narodila ešte v júni samici Bambu a samcovi Maovi.

TASR|24. júl 2024|09:21:04

Zdroj: Facebook / Zoo Bojnice

Informovala o tom v stredu na svojom webe bojnická zoo.

Ošetrovatelia ešte nepoznajú pohlavie mláďat, zatiaľ nemajú ani mená. "Návštevníci ich zrejme neuvidia. Ale už to asi dlho nepotrvá a začnú sa ukazovať," doplnila zoo, ktorá v tejto súvislosti prosí návštevníkov, aby boli v týchto dňoch ohľaduplní a nerušili Bambu a Maa.

Samicu získala bojnická zoo ešte vlani v apríli na základe rokovaní s koordinátorom pre tento druh, do Bojníc prišla zo zoo v slovinskej Ľubľane. Samca má už niekoľko rokov.

Panda červená žije v horských ihličnato-bambusových lesoch, živí sa bambusom, mäsom, vajcami, dostáva aj špeciálne granule pre pandy a listožravé živočíchy. Od pandy veľkej sa rozlišuje nielen veľkosťou či sfarbením, ale i čeľaďou, patrí totiž do čeľade malých pánd. Na svete žije asi 2000 jedincov. Ide o ohrozený druh, pričom najväčší problém jej spôsobuje odlesňovanie jej prirodzených biotopov. Žije v juhozápadnej Číne, Indii, Bhutáne, Mjanmarsku.


Súvisiaci článok
Vôbec po prvýkrát sa v bojnickej zoo vyliahlo mláďa sovy okuliarnatej
Čítajte viac >


Súvisiaci článok
Chov hospodárskych zvierat do národných parkov patrí, tvrdia Tarabovci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť