Sobota 07. 09. 2024 22:19:22 | Meniny má Marianna

Ako došlo k havárii autobusu v Mestisku? Polícia zverejnila podrobnosti!

MESTISKO/ Polícia vyšetruje nehodu autobusu, ku ktorej došlo v utorok v katastri obce Mestisko v okrese Svidník. Zranili sa pri nej piati ľudia. Išlo o linkový diaľkový autobus, jazdiaci na trase Svidník - Košice.

TASR|23. júl 2024|16:49:12

Zdroj: Polícia

Súvisiaci článok
Pri Svidníku havaroval autobus. Piati ľudia sa zranili
Čítajte viac >

Ako pre TASR uviedol hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Štefan Pecuch, medzi obcami Hrabovčík a Mestisko zišiel autobus mimo cestu. "Stav vodiča autobusu a štyroch cestujúcich si vyžiadal ošetrenie. Dychová skúška u vodiča bola vykonaná s negatívnym výsledkom. Okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom objasňovania," povedal Pecuch.

Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) SR podľa zástupcu jeho hovorcu Richarda Bolješika vyslalo k nehode jednu RLP a dve ambulancie RZP.

"Na mieste sme ošetrili spolu päť osôb a všetky sme transportovali do nemocnice vo Svidníku. Išlo o 58-ročného muža po kolapse a poranením dolnej končatiny a štyri ženy vo veku 71, 75 a 76 rokov s pomliaždeninami horných, dolných končatín a 62-ročnú ženu, ktorá utrpela poranenia krčnej chrbtice," priblížil Bolješik.

"Vo svidníckej nemocnici boli prijatí piati pacienti. Štyria z nich boli ošetrení s ľahšími zraneniami, jeden z pacientov mal stredne ťažké zranenia," doplnila PR špecialistka siete Penta Hospitals SK Bianka Krejčíová.

Pri nehode zasahovalo osem príslušníkov Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru vo Svidníku z Hasičskej stanice Svidník a Stropkov s troma kusmi hasičskej techniky.

"V čase nehody sa v autobuse viezlo 15 osôb, z toho päť osôb utrpelo zranenia. Zasahujúci hasiči asistovali posádkam záchrannej zdravotnej služby (ZZS) pri ošetrení a transporte zranených osôb do sanitných vozidiel a havarovaný autobus zabezpečili proti pohybu, vzniku požiaru a úniku prevádzkových kvapalín," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove Miroslava Knišová.


Súvisiaci článok
Dráma v Senci: Recidivista sa vyhrážal cestujúcim vláčika, že ich zabije!
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť