Piatok 06. 09. 2024 07:20:24 | Meniny má Alica

SRDCOM Z DEDINY: Dovolenkujete pri Žiline? Zažite pravú dedinskú zábavu už tento víkend

Mojšanské hodové slávnosti patria medzi najstaršie v regióne.

Michala Stanikova|23. júl 2024|12:00:06

Zdroj: FB/Obec Mojš

Súvisiaci článok
Jánošíkove dni sa blížia. Budú opäť veľkolepé!
Čítajte viac >

Leto býva nabité akciami rôzneho druhu. V Mojši (okres Žilina) vždy koncom júla organizujú tradičné obecné slávnosti. „Hody organizujeme už 100 rokov na sviatok svätej Anny, patrónky našej kaplnky. Je to uprostred leta, je príjemné počasie, žiaľ, niekedy nám hrozia búrky, ale aj na to sme pripravení,“ hovorí starosta obec Štefan Svetko.

Zaujímaví hostia

Mojšanské hody sa tento rok uskutočnia v sobotu 27. júla a v nedeľu 28. júla. „Pripravili sme program v rámci našich finančných možností, ale veríme, že opäť bude kvalitný a ľudia budú spokojní. Ťahúňmi bude v sobotu skupina AYA a v nedeľu Karol Konárik a ďalší zaujímaví hostia,“ približuje časť programu starosta obce.

Zlatým klincom sobotňajšieho programu bude vystúpenie žilinskej kapely AYA. Zdroj: FB/AYA

Vlani zaznamenali na hodoch rekordnú účasť. „Konkurencia akcií je veľká, za nás hovorí tradícia. Slávnosti robíme už dlhé roky a snažíme sa neznížiť latku. Veľa obcí sa inšpirovalo práve nami a začali robiť niečo podobné. V Mojši je vždy dobrá atmosféra, príjemné prostredie, dostupnosť.“

Zábava aj šport

Obyvatelia a návštevníci sa môžu tešiť nielen na bohatý hudobný program (hudobné skupiny FREYA, Pangea, OLYMPIC Revival Žilina, AYA, Duo Armis, speváci Helena Vrtichová, Karol Konárik atď.), ale aj na futbalový zápas, ktorý sa odohrá v nedeľu o 14.00 h na miestnom futbalovom ihrisku pri príležitosti 70. výročia založenia futbalu v Mojši. Nebude chýbať ani tradičná diskotéka, ktorá sa začne po konci oficiálneho programu v sobotu 27. júla vo večerných hodinách.

Návštevníkom zahrá do tanca mnoho kvalitných hudobníkov. Zdroj: FB/ Obec Mojš

Obec nezabudla ani na najmenších návštevníkov, ktorí sa môžu tešiť na kolotoče a zábavné stánky. Tie budú situované najmä v areáli športového areálu. „Hody boli pre mňa vždy výnimočné. Ako deti sme sa tešili na kolotoče, strelnice, neskôr na zábavy, futbal... Teraz, keď ich organizujem, mám najväčšiu radosť, keď mi ľudia povedia, že sa to zase podarilo,“ dodáva starosta Štefan Svetko.

Na hodoch si prídu na svoje všetky vekové kategórie. Zdroj: FB/Obec Mojš
Zdroj: FB/Obec Mojš, FB/AYA, FB/ Karol Konárik

Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Zabudnutú vyhliadku na Vodné dielo Žilina vyčistili dobrovoľníci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť