Sobota 07. 09. 2024 17:28:30 | Meniny má Marianna

OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Lomnický štít - nezabudnuteľný zážitok v tatranských oblakoch

VYSOKÉ TATRY/ Náš dnešný výlet poteší dobrodruhov túžiacich po nevšedných zážitkoch, rovnako ako milovníkov dychberúcich výhľadov. Cieľom je majestátny Lomnický štít!

Alžbeta Mareková|21. júl 2024|11:00:06

Zdroj: Alžbeta Mareková

Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Máte radi rýchlosť a zábavu? Navštívte najstrmšiu bobovú dráhu na Slovensku!
Čítajte viac >

Vznešený velikán týčiaci sa do výšky 2 634 metrov nad morom, sa hrdo vypína nad Skalnatým plesom a Tatranskou Lomnicou. Ako druhý najvyšší vrch Tatier, Slovenska a celých Karpát uchvacuje Lomnický štít návštevníkov podmaňujúcimi panorámami a jedinečnou atmosférou.

1.JPG Zdroj: Alžbeta Mareková

Ak ste zdatný turista v dobrej kondícii, môžete naň vystúpiť s horským vodcom. Pre tých, ktorí sa na horolezecké výzvy necítia, je tu pohodlná cesta lanovkou.

2.JPG Zdroj: Alžbeta Mareková

Z údolia v Tatranskej Lomnici je potrebné dostať sa na medzistanicu Štart. Odtiaľ sa vyveziete na Skalnaté pleso, kde sa nachádza prestupná stanica na Lomnický štít.

3.JPG Zdroj: Alžbeta Mareková

Skalnaté pleso je malebné miesto s úchvatnou panorámou Tatier, ponúka skvelú príležitosť na oddych a občerstvenie. Vychutnajte si kávu s výhľadom na majestátne štíty - chutí tu proste lepšie!

4.JPG Zdroj: Alžbeta Mareková

Na Lomnický štít vás z tohto bodu vyvezie ikonická červená lanovka a na svojej ceste prekonáte neuveriteľné 855 metrové prevýšenie.

5.JPG Zdroj: Alžbeta Mareková

Na vrchole nájdete Observatórium Lomnický štít, ktoré je najvyššie položeným observatóriom na Slovensku. Stráviť tu môžete 50 minút, potom je nutné vrátiť sa dolu.

6.JPG Zdroj: Alžbeta Mareková

Nezabudnite na teplé oblečenie, priemerná teplota na Lomnickom štíte je -3 °C. Okrem hrejivej bundy pamätajte aj na krém na opaľovanie a slnečné okuliare.

7.JPG Zdroj: Alžbeta Mareková

Ak už máte lístok na lanovku zakúpený, odporúčame vám ostať v strehu. Prevádzka lanovky podlieha stavu poveternostných podmienok a pri nepriaznivom počasí nepremáva.

8.JPG

Návšteva Lomnického štítu je snom mnohých Slovákov a patrí k najkrajším zážitkom, aké naša krajina ponúka. Ak budete mať tú možnosť, nenechajte si ju ujsť.


Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Zabudnutú vyhliadku na Vodné dielo Žilina vyčistili dobrovoľníci
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť