Streda 03. 07. 2024 01:17:04 | Meniny má Miloslav

Smutná bilancia tohto víkendu. Dve zrazené osoby vlakom a smrť 20-ročného muža na Zlatých pieskoch

BRATISLAVA/ Bratislavskí policajti boli od piatka do nedele privolaní až k trom tragickým udalostiam.

TASR|30. jún 2024|19:12:36

ZDROJ: Polícia SR - Bratislavský kraj

Súvisiaci článok
ZSSK vylúčilo pochybenie rušňovodiča pri tragickej nehode vlaku a autobusu
Čítajte viac >

O prvej udalosti boli informovaní počas noci z piatka 28. júna na sobotu 29. júna po 21.40 h. P. Na železničnom priecestí v bratislavskej Vrakuni zrazil nákladný vlak muža ležiaceho na koľaji.

Podľa doterajších informácií mal rušňovodič v krátkej vzdialenosti od priecestia spozorovať muža, ktorý ležal na koľaji. Napriek tomu, že okamžite použil rýchločinné brzdy, zrážke už zabrániť nedokázal.

"Muž utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol," skonštatoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff. Polícia už začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

V druhom prípade policajtov vyslali do areálu Zlatých pieskov krátko pred 3.00 h, kde už sa nachádzala rýchla zdravotnícka pomoc. Vyslali ju k 20-ročnému mužovi, ktorý nejavil známky života. Príčiny úmrtia by mala odhaliť pitva. Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Tragicky sa skončila aj zrážka vlaku s človekom, ktorá sa stala v nedeľu 30. júna medzi Šenkvicami a Pezinkom. Ako informuje Polícia SR- Bratislavský kraj, neznáma osoba si ľahla pod prichádzajúci vlak a pre krátku vzdialenosť rušňovodič nedokázal zrážke s neznámou osobou zabrániť.

"Zo strany povereného príslušníka odboru železničnej polície bolo v tejto súvislosti začaté trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia," doplnil hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Michal Szeiff.


Súvisiaci článok
Pozor, zmena počasia! Po horúcom víkende sa očakáva ochladenie
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť