Streda 23. 10. 2024 08:46:23 | Meniny má Alojzia

Na Bojnickom zámku budú deti počas prázdnin bojovať proti lenivosti

BOJNICE/ Bojnický zámok ponúkne deťom lektorovanú prehliadku postavenú na rozprávkovom príbehu so vzdelávacími a poučnými prvkami. Jej cieľom je poskytnúť návštevníkom nové informácie hravou formou. Najbližšie si ju môžu pozrieť budúcu nedeľu 30. júna.

Natália Štepanovičová|22. jún 2024|12:00:06

Zdroj: Maximilián Kormaňák

Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: Francúzska elegancia zmiešaná s talianskym šarmom, to je slovenský Bojnický zámok!
Čítajte viac >

Deti sa najprv prostredníctvom videa zoznámia s príbehom a hlavnými postavami. Následne sa presunú do jednotlivých komnát zámockého apartmánu, kde pokračujú v príbehu v sprievode princeznej Jasmíny a princa Justína. Spoločne riešia úlohy, hľadajú odpovede na otázky a bojujú proti lenivosti, lakomstvu a namyslenosti.

Ľudské vlastnosti v hlavnej úlohe

"Dôležitou súčasťou je aj čarovná studňa – Čarostudňa, ktorá vodou napĺňa magickú čašu. Čaša je akýmsi ukazovateľom morálnych hodnôt kráľovstva. Ak sa v kráľovstve koná dobro, čaša je naplnená vodou, ak sa v kráľovstve koná zlo, nespravodlivosť či zášť, voda sa z čaše stratí," približuje kľúčový prvok prehliadky PR manažérka Bojnického zámku Petra Gordíková.

Inscenované sprevádzanie zámkom, je koncipované tak, aby sa detskí návštevníci mohli aktívne zapájať do deja a zážitkovou formou si upevňovali vedomosti. Hlavným hrdinom deti pomáhajú s upratovaním, triedením predmetov i hľadaním stratených kľúčov. Učia sa pritom o ľudských vlastnostiach a ich vplyve na svet okolo nás.

Prehliadka s rozprávkovým príbehom, ktorá je určená deťom od 4 do 10 rokov, sa končí záverečným posolstvom zhrnutým v druhej časti videofilmu a spoločným tancom do tónov autorskej piesne zloženej špeciálne pre toto predstavenie.

Gordíková skonštatovala, že Bojnický zámok navštevuje v priebehu roka mnoho malých návštevníkov, a práve pre túto vekovú kategóriu múzeum ponúka vzdelávacie programy, ako aj tradičné podujatie Rozprávkový zámok Ponuku múzea sa vedenie rozhodlo doplniť o ďalší formát umiestnený mimo hlavnej prehliadkovej trasy zámku.

Na prehliadku sa s deťmi, po zakúpení vstupeniek, môžete vybrať počas júna až augusta v pracovné dni od stredy do nedele.


Súvisiaci článok
OBJAVUJEME KRÁSY SLOVENSKA: V Podzámčoku to žije. Počet obyvateľov im narástol o sto percent
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť