Utorok 22. 10. 2024 07:40:59 | Meniny má Sergej

Konečne prichádza leto. Pozor, na Slovensku udrú horúčavy!

SLOVENSKO/ Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) avizuje tento týždeň na Slovensku výrazné oteplenie. Teploty by sa mohli podľa predpovedného modelu vyšplhať až na 34 stupňov Celzia.

TASR|17. jún 2024|09:00:06

Ilustračné foto. Zdroj: freepik.com

Súvisiaci článok
Meteorológovia sľubujú už čoskoro horúčavy. Letné kúpalisko v Kežmarku sa chystá na svoju ôsmu sezónu
Čítajte viac >

"V priebehu pondelka (17. 6.) a utorka (18. 6.) sa začne zo severnej Afriky vysúvať hrebeň vysokého tlaku vzduchu nad Taliansko a Balkán. Po jeho zadnej strane začne prúdiť od juhozápadu veľmi teplý, pôvodom tropický vzduch aj do našej oblasti," priblížil SHMÚ na sociálnej sieti. V pracovnom týždni tak bude väčšinou málo oblačnosti, prehánky a búrky sa budú vyskytovať len výnimočne.

"Už v utorok na juhu môže teplota dosiahnuť 32 stupňov Celzia," dodali meteorológovia. V stredu (19. 6.) sa očakáva podľa predpovedného modelu ešte o dva stupne viac. "V noci na štvrtok (20. 6.) sa bude Poľskom presúvať ďalej na východ studený front, ktorý čiastočne ovplyvní počasie aj u nás. Zrážok veľa neprinesie, ale prechodne sa mierne ochladí, a to najmä na severe," doplnili s tým, že v piatok (21. 6.) by malo byť rovnako teplo ako v stredu.


Súvisiaci článok
Železnice zriadili v rýchlikoch dámske kupé. Nemôžu tam muži, ani chlapci nad 10 rokov
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť