Sobota 27. 07. 2024 06:53:30 | Meniny má Božena

Hrad Šariš cez víkend vykradli!

VEĽKÝ ŠARIŠ/ Cez víkend neznámy páchatelia vykradli hrad Šariš. Odniesli si nielen tričká a nápoje s vyobrazením hradu, ale aj luk so šípmi, z ktorého si návštevníci mohli vyskúšať stredoveký šport – lukostreľbu. Výťažok z predaja suvenírov používali na financovanie opravy hradu.

Michal Filek|20. máj 2024|09:00:06

Ukradnuté tričká. Zdroj: Facebook/Mesto Veľký Šariš - oficiálna stránka

Súvisiaci článok
Na Šarišskom hrade pripravujú veľkolepé otvorenie sezóny. Pripravte sa na stredoveký trh kráľa Štefana V.
Čítajte viac >

„Dnes našich sprievodcov Runu Tkáčiková a Pavla privítal hrad Šariš smutne. Nepozvaný návštevník vykradol naše priestory na hrade, kde sme mali pripravené pre turistov suveníry: trička s vyobrazením hradu Šariš a práve pridané do predaja, nápoje s vyobrazením hradu a archeoparku. Čo najviac bolí, je ukradnutý luk a šípy, z ktorého si návštevníci mohli vyskúšať stredoveký šport – lukostreľbu,“ informovali v nedeľu na oficiálnej stránke Mesta Veľký Šariš.

Hrad v najbližších dňoch a týždňoch privíta žiakov a študentov, ktorí sa na lukostreľbu tešili. Bohužiaľ, strieľať budú zrejme iba zlodeji.

„Ak vám niekto bude ponúkať vyobrazené veci v mene hradu, či mesta, vedzte, že sú kradnuté. Všetky sa predávajú výlučne v infocentre na hrade Šariš,“ upozorňujú z hradu.

Výťažok z každého suveníru putoval na obnovu hradu Šariš, z aktivity lukostreľba vedeli pokryť náklady na prípravu zážitkov na hrade pre školy.

„Aj napriek tomuto zážitku je pre vás hrad Šariš je otvorený každý deň (okrem pondelka). Na jeho nádvorí zažijete krásny výhľad na Mesto Veľký Šariš.“


Súvisiaci článok
Džezmenovi Petrovi Lipovi udelí Prešov čestné občianstvo
Čítajte viac >

Zdieľať článok

Ďakujeme, že nás čítate. V prípade, že ste našli v článku chybu, napíšte nám na redakcia@sp21.sk

Lock-icon

Pre pridávanie komentárov do diskusie sa musíteprihlásiť